ítélet

2019.02.10. 15:15

Börtönbe megy a verekedés miatt

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock illusztráció

Két hajléktalan férfi ittas állapotban találkozott tavaly május 9-én az esti órákban Dombóváron, majd a járda mellett leültek a fűbe, ahol egy ideig tovább italoztak. Valamikor este kilenc és tíz óra között veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott hirtelen távozott, majd kis idő múlva visszatért egy seprűnyéllel a kezében, amellyel, se szó, se beszéd ütlegelni kezdte a másik hajléktalant. A sértettnek a veréstől nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. Eltörött a jobb oldali szárkapocs -és singcsontja.

Mindezekért az ötvennegyedik életévében lévő bántalmazót súlyos testi sértés miatt kilenc hónap börtönbüntetésre ítélte a Dombóvári Járásbíróság, valamint egy évre eltiltották a közügyektől. A kiszabott szabadságvesztésből a büntetés kétharmad részének a letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott többször volt büntetve. Elítélték már lopásért társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakért, szeméremsértés miatt, mint erőszakos, többszörös visszaesőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában