Közélet

2008.07.22. 15:24

Elképesztő látvány fogadta a házigazdát otthon!

Fritz József úgy érzi, hogy minden összeesküdött ellene. Arra ért haza, hogy házából kilakoltatták, aminek a jogosságát kétségbe vonja. A végrehajtó szerint viszont lett volna ideje az adósságrendezésre.

Wessely Gábor

Szomorú és szövevényes história. Így jellemzi Bozsár Kálmán végrehajtó a fácánkerti Fritz József kilakoltatásának történetét. A kárvallott azt mondja, egyik napról a másikra pakolták utcára a bútorait, ám a végrehajtó szerint hosszú időt hagytak a tartozás rendezésére. Több tértivevényes felszólító levelt küldtek, de azokat Fritz úr élettársa eldugta. Később a férfi is képben volt már, hiszen személyesen is tárgyalt a végrahajtóval, mégsem lépett. Márpedig, aki a saját ügyében nem tesz semmit – hangsúlyozza Bozsár Kálmán –, legföljebb a csodában bízhat. Az meg ritka vendég.
[caption id="" align="alignleft" width="250"] Fritz József azt mondja: fizette a részleteket Fotó: Lehőcz
[/caption]
Fritz József 2002-ben vette a házat 5,5 millióért Fácánkerten, a Táncsics utcában. Volt 3 millió forintja, s felvett 2,5 millió hitelt. Állítása szerint rendesen törlesztett a bank felé, de a régi tulajdonosokat, Majorékat nem fizette ki teljesen, mert átvágták. Beázott a tető és eldugult a szennyvízcsatorna, ezért százezer forintot visszatartott. Haragszik rájuk. Major Zsolt verziója másként hangzik. Szerinte, haragudni neki volna oka, mert Fritz úr hatszázezer forinttal kevesebbet fizetett 2002-ben, amit egy darabig törlesztgetett húszezrenként, aztán azzal is leállt. Máig tartozik neki körülbelül háromszázezerrel. A házeladás előtt körbevezette a vevőt, megmutatott neki mindent a kerttől a tetőig. Szennyvízcsatorna nem volt, ha azt az új tulajdonos megcsináltatta, aztán eldugult, ahhoz az eladónak semmi köze.

Vártak a pénzükre majdnem egy évig, aztán bementek Szekszárdra a felszámolóhoz. De az közölte velük, hogy a bank megelőzte őket; annak se fizettek rendesen Fritzék, ezért kérték a végrehajtást. Az ügyirat 2004-es keltezésű, a kilakoltatás az idén májusban történt. A végrehajtó szerint volt idő bőven az adósságrendezésre, a pórul járt férfi viszont felháborodottan meséli, hogy teljesen váratlanul érte a dolog. Egy napon, amikor hazaért a munkából azt látta, hogy a bútorait, rendőrök jelenlétében teherautóra rakják, s mehetett albérletbe az élettársával együtt. Bírósághoz fordult, mert szerinte súlyos igazságtalanság történt vele. Ha késve, akkor is befizetett több százezer forintot. Azzal most mi lesz? Az albérlet harmincezer plusz rezsi havonta, ráadásul kórházba került az élettársa, oda is kéne a pénz. Fritz József úgy érzi, hogy minden összeesküdött ellene.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!