Közélet

2009.04.22. 17:20

A Dél-Dunántúl huszonöt legjobb bora kerestetik

Második alkalommal – június 8-án – rendezik meg idén Pécsen a Pannon Borrégió TOP 25 borversenyét. A megmérettetésen pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi mellett idén dél-balatoni nedűk is részt vesznek. Utóbbiak igaz csak meghívott vendégként.

TEOL/Mauthner Ilona

Rangos zsűri választja majd ki a térség 25 legjobb palackos borát. Schmidt Győző, a Pannon Borrégió elnöke elmondta, nem a versengés az elsődleges cél, sokkal inkább a Dél-Dunántúl borászatának népszerűsítésére, illetve bemutatkozási lehetőség biztosítása kisebb termelőknek. A bormintákat június 3-ig lehet leadni a Szekszárdi Hegyközségnél (Táncsics utca 3).

A TOP 25 borversenyt első alkalommal tavaly júniusban rendezték meg, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs/Sopianae Örökség Kht, a Szekszárd Borvidék Kht és a Pécsi
A versenyre június 3-ig lehet jelentkezni a www.pecsiborozo.hu weboldalról letölthető nevezési lapon. A borversenyt június 8-án, Pécsen rendezik meg. A pécsi eredményhirdetés és közönségkóstoló június 19-én, a budapesti közönségkóstoló pedig június 25-én lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!