Közélet

2011.07.29. 11:27

Szabó szerint a Fidesz bosszút állt rajta

Megtámadta Szabó Loránd polgármester a képviselő-testület azon döntéseit, amelyekkel visszahívták őt két társulási tanács elnöki pozíciójából.

R. T.

A testületnek így újra kell tárgyalnia a témát. Mint megírtuk, a szerdai rendkívüli ülésen döntött úgy a többség, hogy megfosztja a polgármestert a Dombóvár és Környéke Ivóvízminőség-javító Társulás, valamint a Dombóvár Térségi Szennyvízkezelési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának tagságától.

Nagy Roland, a Fidesz frakció szóvivője úgy nyilatkozott, hogy nem jogerős, két év három évre felfüggesztett börtönbüntetést kilátásba helyező bírósági ítélete miatt rendült meg a bizalma a testület jobboldali részének a polgármesterben.

Szabó Loránd – akit már akkor kerestünk – elmondta, telefonja műszaki problémái miatt nem volt elérhető, ezért reagál csak most a történtekre.

Úgy véli, a Fidesz folytatja városromboló munkáját. Döntéseik miatt egy vállalkozó, aki a Zsinagóga épületét meg akarta venni, elállt a szándékától. A pozíciómegvonást pedig kicsinyes bosszúnak tartja.

– Több jogász is dolgozik azon, hogy a visszaélés gyanús ügyekből, amelyeket a fideszes többség hónapok óta nem hajlandó tárgyalni, feljelentés legyen – húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!