Közélet

2014.06.17. 09:36

Emléktáblát avattak a néhai attalai pap tiszteletére

Kertész Antal, a település korábbi plébánosának tiszteletére emléktáblát helyeztek el az attalai római katolikus templom falán.

H. E.

Az avató ünnepséget vasárnap este tartották. Csullag Gábor hitoktató elmondta, hogy Nagy Károly, a veszprémi székesegyház plébánosa szentelte fel a táblát, aki korábban segédlelkész volt Attalán Kertész Antal mellett. Akárcsak dr. Kisnemes János nyugalmazott nagyatádi plébános, aki szintén rész vett az ünnepségen a helyi, illetve a plébániához tartozó többi település – Kapospula és Alsóhetény, illetve Csoma és Szabadi – híveivel együtt.

Csullag Gábor azt is elmondta: Kertész Antal közel 32 évig, 1952-től 1983-ig volt plébános Attalán, mégsem a faluban helyezték végső nyugalomra. Az egyházközség hívei azonban szerették volna, hogy legalább egy tábla őrizze az emlékét a faluban, amelynek elkészítéséhez adakozásukkal járultak hozzá. Az avató aktualitását adta, hogy a napokban ünneplik Kertész Antal születésének 100. és pappá szentelésének 75. évfordulóját.

Címkék#Attala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!