Közélet

2015.04.27. 17:55

Rendőrnap: elismerést kaptak a legkiválóbbak

Közös ünnepséget tartott hétfőn a rendőrnap alkalmából a megyei főkapitányság és a Szekszárdi Rendőrkapitányság. Ebből az alkalomból rendkívüli előléptetésben részesültek, elismeréseket, kitüntető címeket, jutalmat vehettek át az elmúlt év munkája alapján a legkiválóbbak.

TEOL/Ihárosi Ibolya

Fotó:

A megyei és városi rendőrnapi ünnepséget követően rövid pohárköszöntőjében dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott megköszönte a rendőrök munkáját, és gratulált a kitüntetetteknek. Mint megírtuk, dr. Soczó László megyei rendőr-főkapitánynak vezetői kategóriában Év rendőre díjat, dr. Bognár Szilveszternek, a Tamási Rendőrkapitányság vezetőjének pedig főtanácsosi címet adományozott a belügyminiszter. Papp Dávid Zoltánt, a dombóvári kapitányság járőrét soron kívül főtörzsőrmesterré léptette elő. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője több Tolna megyei rendőrt is soron kívül előléptetett.

A megyei közgyűlés és a főkapitányság 1995-ben alapította az Év Tolna megyei rendőre kitüntető címet, az Év polgárőre és az Év közalkalmazottja címet pedig 2007-óta ítélik oda. Izsák László a Tamási Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetője részesült idén a közbiztonsági területről az Év rendőre elismerésben. Az indokolás szerint az alezredes munkatársaival szemben segítőkész, beosztott kollégáit kimagasló szakértelemmel irányítja. Vezetői tevékenységét az empátia, ugyanakkor fegyelmezett hozzáállás jellemzi.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Dr. Soczó László megyei főkapitány köszöntője (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kapta az elmúlt évi munkája alapján az Év Tolna megyei rendőre címet. A laudáció szerint az alezredes széleskörű elméleti tudással és több éves tapasztalattal rendelkezik. Vezetése alatt az osztály olyan összetartó szervezeti egységgé vált, amelynek tagjai hatékonyan, törvényesen és eredményesen képesek eleget tenni a folyton változó társadalmi kihívásoknak.

Az Év polgárőre kitüntetésben idén Gergály Imre, a tolnanémedi polgárőr egyesület elnöke részesült, mert kiemelkedő szakmai tevékenységére mindig lehet számítani. A bűnmegelőzésben végzett munkája a lakosság széles körében ismert és elfogadott.

Endrődi Judit, a megyei főkapitányság humánigazgatási szolgálat egészségügyi és pszichológiai csoportjának főelőadója érdemelte ki munkájával az Év közalkalmazottja kitüntetést. Az indokolás szerint nagy szerepet vállal a munkavédelmi szempontból megfelelő munkakörülmények megteremtésében, továbbá az egészségügyi szakterületen folytatott szakmai munkájával, az egészségügyi napok és időszaki szűrések megszervezésével, a teljes állományt érintő állapotfelmérő kérdőív kidolgozásával, és ezek szakmai elemzésével hozzájárult a helyzet feltárásához. A rizikófaktorok feltárására és ezek megelőzésére javaslatot dolgozott ki. A megyei kitüntetéseket dr. Soczó László főkapitány és Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke adta át.

Stocker Dávid, a Szekszárdi Rendőrkapitányság körzeti megbízotti alosztályvezető-helyettese részesült a szekszárdi közgyűlés adományozta Szekszárd év rendőre elismerő címben. Az indoklásban egyebek mellett szerepel, hogy munkája iránt elkötelezett, felkészült szakember. Tevékenysége más szervezeti egységek munkájára is pozitívan hat, meghatározó szerepet vállal a fiatal rendőrök képzésében, oktatásában.

Korcsmár Péter, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője is az év rendőre lett, mert példaértékű hozzáállása, szakmai érdeklődése, fegyelmezettsége, határozottsága és szakma iránti elhivatottsága rövid időn belül az osztály egyik legjobb vizsgálójává emelte. A nagy számban előforduló betöréses lopásokban és más kiemelt ügyekben ért el sikereket, amelyek a kapitányság eredményességi mutatóit is nagy mértékben befolyásolták. Tevékenyen részt vesz az új vizsgálók felkészítésében.

A közgyűlés jutalomban, a SzőlőSzem Egyesület pedig elismerésben részesítette Ill Anita vizsgálót, aki a sorozat bűncselekmények vizsgálatában is kiemelkedően teljesített. A városi elismeréseket Ács Rezső polgármester és dr. Pilisi Gábor Szekszárd rendőrkapitánya adta át. Emléklappal jutalmazta a főkapitány az országos versenyben elért eredményeikért a Csapó szakképző iskola tanulóit, Kóka Flórát, Szemelácz Szabolcsot és a megye legeredményesebb csapatának felkészítő tanárát, Szommer Attilát. A fentieken kívül számos rendőr részesült ajándék utalványban.

Bátorságért rendkívüli előléptetés

Bíró Balázst, a hőgyészi rendőrőrs körzeti megbízottját soron kívül zászlóssá léptette elő az országos főkapitány bátor és példaértékű helytállása, önfeláldozó magatartása elismeréseként. Március 13-án este kigyulladt a községben egy családi ház tetőszerkezete. Már a lakószint is lángokban állt, amikor a körzeti megbízott a helyszínre érkezett. Az alpolgármesterrel együtt bementek az égő házba, és kikísérték a rémült, sokkos állapotban lévő idős nőt, és a mentőkre bízták. Később a főtörzsőrmester még visszament az égő házba és a konyhából, a tömlőt levágva kihozta a gázpalackot, megakadályozva a felrobbanását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!