Közélet

2017.05.11. 16:11

Ápolókat ünnepeltek a bonyhádi kórházban

A tavalyi kezdeményezést folytatva idén is ünnepi programmal emlékeztek meg az Ápolók Nemzetközi Napjáról a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézetben.

Hargitai Éva ([email protected])

A bonyhádi ápolók napi ünnepségen elsőként dr. Barcza Zsolt főigazgató-főorvos köszöntötte a megjelenteket, majd Laufer Éva ápolási igazgató tartott ünnepi beszédet. Szavaikkal megemlékeztek a szakma nemzetközi és hazai alapítóiról, Florence Nightingale és Kossuth Zsuzsanna munkásságáról, és megköszönték mindazon dolgozók munkáját, akik hozzájárulnak a kórházi betegellátás működéséhez. A május 12-i világnap alkalmából most is két munkatársat ismertek el „A szakma kiválósága” plakettel.

[caption id="" align="alignright" width="140"] Békefi Ágota (Fotók: Mártonfai) – Galériával
[/caption] Békefi Ágota méltatása szerint 1984-ben került intézménybe, az akkori aktív belgyógyászati osztályra ápolónőként. Folyamatosan képezte magát, felnőtt szakápolói, később intenzív betegellátó szak­ápolói, 2015-ben pedig diplomás ápolói képesítést szerzett. Ez év szeptember 1-től az I. számú Krónikus Belgyógyászati Osztály osztályvezető főnővére. Ágota munkájában becsületes és fáradhatatlan, mindig segítőkész, igazi csapatjátékos. A mindennapokban kiváló szakértelemmel, megbízhatóan dolgozik. A betegekkel szemben lelkiismeretes és türelmes.

[caption id="" align="alignleft" width="140"] Daradicsné Vita Renáta
[/caption] Daradicsné Vita Renáta 1991 óta az intézmény közalkalmazottja, dolgozott aktív fekvőbeteg osztályon, majd a rendelőintézetben asszisztensnőként. Felnőtt szakápolói képesítést 1997-ben szerzett, majd 2002-ben az intézmény laboratóriumába került. Öt évvel később orvosdiagnosztikai laboratóriumi technológus végzettséggel gyarapította tudását, 2009 szeptemberétől pedig a laboratórium vezető asszisztensi feladatait látja el. Kiemelkedően magas szakmai színvonalon és elkötelezetten végzi munkáját. Mind a betegek, mind a munkatársai bizton számíthatnak segítőkészségére, kedvességére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!