közösség

2019.08.26. 16:20

Vasárnaptól kedd estig tartott a színes program

Budavári Kata

Fotó: Sebestyén Lajos

Falunap és kakasfőző verseny volt a múlt hét elején Kakasdon. A település a színes programsorozat megtartásához támogatást kapott. A rendezvény lényegében már vasárnap elkezdődött a testvértelepülési delegációk fogadásával, a vendégek Erdélyből és Felvidékről érkeztek.

Mint azt Schellné Simcsik Orsolya polgármestertől megtudtuk, hétfőre a csíkfalviaknak, deákiaknak és székelykakasdiaknak kirándulást szervezett az önkormányzat, jártak Pécsett a Zsolnay-negyedben, a dzsámiban és a székesegyházban, majd az abaligeti barlangot tekintették meg. Még ezen az estén Kakasdon utcabáloztak a falu lakóival a delegációk tagjai.

Augusztus 20-án a szentmisét és a kenyérszentelést követően ünnepséget tartottak az iskola udvarán. Eközben a kakasfőző verseny és a focikupa is elkezdődött. Volt ugrálóvár, habparty, rodeó, meglepetés vendégnek pedig Bátor Zoltánt hívták a szervezők, aki motoros zsonglőrként elképesztő mutatványokkal szórakoztatta a közönséget. A nap tűzijátékkal zárult. A felvidékiek és erdélyiek szerdán délelőtt indultak haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában