Krimi

2024.01.27. 06:30

Addig zaklatták iskolatársai a 14 éves Miát, amíg öngyilkos lett

A kislány olyannyira összeroppant attól, ami érte, hogy önnön kezével vetett véget az életének.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A diákévek sokszor nem könnyűek: vannak olyan intézmények, ahol a gyerekek közötti rivalizálás és az iskolai zaklatás igencsak elterjedt, és sokszor a tanárok nem lépnek fel ellene elég erélyesen, mert úgy vannak vele, hogy minden gyerekben benne van a bullying iránti vágy. Olykor azonban ez szörnyű tragédiába torkollhat.

Az előkelő londoni Jewish Free Schoolban a tanárok nem vetettek véget annak a csoportosulásnak, amelyben több fiú kislányokat zaklatott és szégyenített meg, holott tudtak a létezéséről. A fiúknak külön snapchat-csoportjuk volt, ahol a lányokat nevetségessé tették, a fotóikból kivágták az arcukat és pornósztárok testére szerkesztették. Sok kislányra nyomást gyakoroltak, hogy küldjenek magukról meztelen képeket, majd azokat egymás között terjesztették.

A 14 éves Mia Janin már évek óta a célkeresztjükben volt, a csoport rendszeresen zaklatta a kislányt, aki végül arról panaszkodott a barátainak, hogy már nem bírja tovább, összeroppan lelkileg. Végül úgy döntött, hogy nem akar így élni tovább, és öngyilkos lett. Jelenleg folyik a nyomozás, a rendőrség a körülbelül 60 fiúból álló csoport beszélgetéseit olvassa, ugyanakkor nem értik, hol voltak ilyenkor a tanárok - írja a The Sun nyomán cikkében Bors. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!