atp kupa

2020.01.03. 12:48

Első meccsén kikapott a világbajnok Cicipasz

A kanadai Denis Shapovalov legyőzte a világbajnoki címvédő görög Sztefanosz Cicipaszt az Ausztráliában zajló tenisz ATP Kupa pénteki nyitányán.

A három városban sorra kerülő férfi csapatverseny brisbane-i helyszínén a balkezes kanadai két rövidítéses szettben verte a világranglista hatodik helyezettjét. Mivel a folytatásban Felix Auger-Aliassime is legyőzte Mihail Pervolarakiszt a Patrick Rafter Arenában, majd Shapovalov és Auger-Aliassime hozta a párost Pervolarakisz és Petrosz Cicipasz – Sztafanosz öccse – ellen, a nemrég Davis Kupa-döntős kanadaiak 3-0-ra nyerték a párharcot.

Perth-ben a norvégok meglepetésre jobbnak bizonyultak az amerikaiaknál, a második egyes során Casper Ruud két meccslabdáról fordított a 33 ászt ütő John Isner ellen.

A sydneyi rajtot kínos közjáték övezte, mivel a moldovai helyett a román himnusz hangzott fel a Belgium elleni csata előtt. A rendezők elnézést kértek a moldovaiaktól, akik végül 3-0-ra kikaptak.

Az először megrendezett ATP Kupán tíz napon át 24 válogatott csap össze, a viadal összdíjazása 15 millió dollár.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában