Autósport

2021.09.23. 20:17

Forma-1: május 8-án rendezik az első floridai futamot

Jövőre május 8-án kerül sor az első floridai Forma-1-es versenyhétvégére.

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ezt az egyesült államokbeli futam szervezői jelentették be csütörtökön, és közleményükben hozzátették, hogy a miami versenypálya építése a tervek szerint halad. A Forma-1-es mezőny a világbajnokság történetében először jövőre versenyez a floridai nagyvárosban.

Az F1-es versenysorozat jövő évi naptára hivatalosan még nem ismert, ugyanakkor a következő napokban várhatóan előzetes programot hoznak nyilvánosságra. A tervek szerint rekordot jelentő 23 futamot rendeznek majd, az F1 vezetősége a nemzetközi szövetség (FIA) motorsport-világtanácsának október 15-i ülése utánra ígérte a versenynaptár bejelentését.

Az idei 22 futamos vb-n sincs még minden viadalnak házigazdája: a november 19-21-i hétvége sorsa bizonytalan, mivel a koronavírus-járvány miatt az ausztrálok visszaléptek a rendezéstől.

Borítókép: Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a mogyoródi Hungaroringen 2021. augusztus 1-jén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában