Olimpiai játékok

2022.07.26. 17:11

Tizenegyezer rendőr vigyáz a biztonságra Párizsban, az olimpia idején

Napi szinten 11 ezer rendőr lát majd el szolgálatot a 2024-es párizsi olimpia idején a francia fővárosban.

 Gérald Darmanin belügyminiszter kedden ismertette, hogy 

drónellenes rendszerrel is védik majd a kereken két év múlva kezdődő és 2024. augusztus 11-ig tartó ötkarikás játékokon résztvevő sportolók, szurkolók biztonságát, valamint a helyszíneket.

A politikus szerint 

a megnyitó lesz a legnagyobb kihívás, mert ezúttal nem a központi stadionban, hanem a belvárosban, a Szajna folyó mentén, várhatóan 600 ezer ember előtt tartják majd az ünnepséget. 

Hozzátette: a Tour de France kerékpáros körverseny hagyományos júliusi időpontját át lehetne helyezni, mert ekkor minden biztonsági erőre szükség lesz az olimpia miatt, és az is kérdéses, hogy a háromhetes viadal a fővárosban ér-e véget.


Borítókép: A francia hadsereg Patrouille de France műrepülőcsoportjának Alphajet gépei a nemzeti színeket festik a párizsi Eiffel-torony előtti Trocadero téren kialakított szurkolói övezet fölé 2021. augusztus 8-án, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia utolsó napján. Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában