Labdarúgás

2024.02.14. 12:03

Még a Real Madrid játékosa is megadta volna Gulácsiék elvett gólját

Az RB Leipzig elleni BL-nyolcaddöntő első meccsén a madridiak ifjú kapusa rengeteget tett hozzá a győzelemhez.

MW

Zsinórban három találkozón is Gulácsi védte a Lipcse kapuját

Forrás: MTI

Fotó: Szilágyi Anna

Két mérkőzéssel kezdődtek meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntői. A hazai pályán játszó RB Leipzig és az FC Köbenhavn is kikapott esélyesebb ellenfeleitől. A párharc első meccsén a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló lipcseiek csak ráijeszteni tudtak a Real Madridra, akik egygólos előnyt szereztek a visszavágóra. A címvédő Manchester City a dán csapat otthonában hozta a kötelezőt, és Pep Guardiola játékosai fél lábbal már a legjobb nyolc között érezhetik magukat.

Az RB Leipzig – Real Madrid találkozó forgatókönyve talán más lett volna, ha a németek a kezdősípszó után nem sokkal nem lettek volna kárvallottjai egy bírói döntésnek. A Lipcse vezetőedzője, Marco Rose és a Real Madrid világbajnok klasszisa, Toni Kroos is egyetért abban, hogy más ítéletnek kellett volna születnie – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Kroos is elismerte a lipcsei gólt 

Alig telt el másfél perc a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőből, amikor Benjamin Sesko fejesével megszerezte a vezetést az RB Leipzig. A hazaiak öröme azonban gyorsan csalódásba fordult át, mivel a gólt érvénytelenítették, azzal az indoklással, hogy Benjamin Henrichs akadályozta a kapust, Andrij Lunyint. A lipcsei csapat rengeteg helyzetet kidolgozott az első félidőben, de nem tudott betalálni a vendégek kapujába. A folytatásban Brahim Diaz góljával pedig 1-0-ra megnyerték a meccset a vendég madridiak – írta meg az Origó.

A német lapok szerint hibás döntés született Sesko fejesgóljával, amit a találkozó után még a madridiak játékosa, Toni Kroos is megadott volna – írta meg a Magyar Nemzet.

Mit mondhatnék erről? A kapusnak esélye sem volt rá, hogy elérje a labdát, ezt a gólt meg kellett volna adni

 – ismerte el a középpályás, akinek a szavaival Gulácsiék edzője, Marco Rose is egyetértett. 

Keserűséget okoz, hogy ilyen szinten így elvesznek tőlünk egy gólt. Remélhetőleg utólag belátják, hogy tévedtek. Ez volt a játékvezető első meccse a BL kieséses szakaszában, és ő is csak ember. Remélhetőleg tanul ebből

 – árulta el a német edző a bíróval Irfan Peljtóval kapcsolatban. A spanyolok olasz edzője, Carlo Ancelotti természetesen másképp látta a történteket... – 

Úgy láttam, hogy lesen volt a játékosuk

 – zárta rövidre a kérdést a madridiak mestere. 

Gulácsinak kevés dolga akadt 

A Real Madrid sikerének egyik kovácsa a 25 éves ukrán kapus, Andrij Lunyin volt, aki kilenc védéssel zárta az idegenbeli meccset. 

Olyan kapus, akinek eddig nem jutott sok játékperc. Szerintem most megnő az önbizalma, mert játszott. Még fejlődik, de szerintem ez volt az eddigi legjobb meccse

 – méltatta Lunyint Ancelotti.

A másik oldalon Gulácsi Péternek is nagy szüksége volt a játékpercekre. A magyar válogatott játékos még 2022 októberében szenvedett súlyos sérülést, hosszú ideig nem játszhatott. Gulácsi helyettese, Janis Blaswich meggyőző teljesítményt nyújtott, de később egyre több hibát vétett. A vezetőedző Marco Rose így újra a magyar játékosnak szavazott bizalmat, akinek a Real Madrid elleni mérkőzés volt zsinórban a harmadik meccse az RB Leipzig kapujában. A magyar kapusnak kevés védenivalója volt a meccsen, így főleg a passzjátékban és a hátulról való labdakihozatalokban jeleskedett: 31 passzából 25 sikeres volt.

Gulácsi válogatottbeli csapattársa, Willi Orbán január végén szintén hosszú kihagyás után tért vissza, a spanyolok ellen került először a kezdőcsapatba.

Ami a másik mérkőzést illeti: Koppenhágában a Manchester City óriási fölényben játszott, bár az első félidő után az angol csapat előnye azonban csak egy gól volt. Pep Guardiola csapata a hajrában megduplázta előnyétm és a 3-1-es győzelmével valószínűleg eldöntötte a párharcot. A visszavágókat március 6-án rendezik Madridban és Manchesterben. 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők

RB Leipzig–Real Madrid 0-1 (0-0) 
Gólszerző: Díaz (64.)

Köbenhavn–Manchester City 1-3 (1-2) 
Gólszerzők: Mattsson(34.), illetve De Bruyne (11.), B. Silva (45+1.), Foden (93.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában