Gerikarók

2023.08.09. 20:15

Visszautasította Karácsony emberének méltatlan megjegyzését Győrfi Pál

A Mandinernek kifejtette, miért rossz megoldás a Budapest-szerte földből kinövő bójasorok módszere.

MW

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„A politikai csatározás terepén nem mozgok otthonosan és szeretném is ettől távol tartani magam” – nyilatkozta a Mandinernek Győrfi Pál. A mentőszolgálat szóvivője arra reagált, hogy

Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármesteri kabinetfőnöke azzal vádolta meg, hogy fideszes, emiatt támadja a gerikarókként elhíresült útelválasztókat.

„Ez méltatlan megjegyzés volt, visszautasítom. Újra világossá szeretném tenni, ez egy gyakorlati, a betegek érdekét szolgáló felvetés, amire nem az a jó válasz, ha a főpolgármesteri kabinet politikai ügyként akarja beállítani” – jelezte Győrfi Pál.

Le kell szögezni: fontosnak tartjuk a kerékpáros-balesetek megelőzését, a kerékpárosok biztonságának elősegítését, de az, amit a főváros kitalált, nem feltétlenül jó megoldás

– mondta Győrfi Pál.

Győrfi Pál hangsúlyozta, Budapesten naponta ezer riasztás érkezik a mentőkhöz. Nyilvánvalóan nem mindegyik élet-halál eset, de nagy számban fordulnak elő akut életveszélyes esetek is.

„Ilyenkor húsz-harminc másodperc is sokat számít, jelentős minden olyan tényező, ami lassítja a mentőautó haladását”

– nyomatékosította a szóvivő.

Amikor a lap arról kérdezte Győrfit, mi a véleménye Balogh Samu válaszbejegyzéséről, Karácsony Gergely kabinetfőnökének megnyilatkozásával kapcsolatban azt mondta:

Olyan választ kaptunk, amivel nem nagyon tudunk mit kezdeni. Ha jól interpretálom, azt kérdezték, mi a bajunk, hiszen az általunk hiányolt sáv korábban parkolósáv volt.

Győrfi Pál azonban cáfol. Mint mondja,

„bárki, aki Budapesten közlekedik, tudhatja, hogy ez tévedés. A metrófelújítás előtt valóban voltak a Váci úton befelé ilyen szakaszok, de a Nyugati pályaudvartól kifelé vagy az Üllői úton ezek a sávok addig sem a parkolást szolgálták.”

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában