1353

2023.09.14. 11:49

Szolidaritási akciót hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet a líbiai árvíz károsultjainak

A 1353-as adományvonalon és a segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat.

MW

Illusztráció/ Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa segít a segélyszervezet kétkamionnyi, több mint 28 tonna tartósélelmiszer-adománya útnak indításakor 2022. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A Daniel mediterrán ciklon okozta csapadék gátakat tört át, a fellépő árvíz pedig a tengerbe mosta a 125 ezres, folyóvölgyben fekvő kelet-líbiai Derna városát. 

A hatóságok tízezer eltűntről és ötezernél is több áldozatról számoltak be. A város negyede teljesen elpusztult, a kórházak már nem működnek, a mentési munkálatok még zajlanak.

 Az extrém időjárás Líbia más részein is villámárvizeket okozott, aminek következtében súlyos károkat szenvedett az infrastruktúra és az anyagi károk is jelentősek.

A pusztítás nyomai az árvíz sújtotta kelet-líbiai Dernában 2023. szeptember 12-én
Fotó: Dzsamal al-Komati / Forrás: MTI/AP

 A legnagyobb szükség most elsősorban higiéniai cikkekre, ivóvízre, egészségügyi felszerelésekre és élelmiszerre van.

A Líbiát sújtó humanitárius katasztrófa csillapítására összefogó nemzetközi közösséghez csatlakozik most az Ökumenikus Segélyszervezet is, szolidaritását fejezve ki a bajbajutottakkal és az őket a helyszínen, emberfeletti küzdelemben segítőkkel. Ennek jegyében a Segélyszervezet gyorssegélyt ajánlott fel a katasztrófa által legsúlyosabban érintett líbiaiak támogatására, és felvette a kapcsolatot a helyszínen évtizedek óta dolgozó DanChurchAid partnerszervezetével.

A Segélyszervezet felhívja adományozóit, hogy amennyiben csatlakozni kívánnak az összefogáshoz, úgy a 1353-as adományvonal tárcsázásával, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon bankkártyával, vagy „LÍBIA” megjelöléssel a 11705008-20464565-ös számlaszámra utalással fejezzék ki szolidaritásukat a katasztrófa károsultjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában