Kinevezések

2023.10.13. 11:58

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Magyar Honvédség korszakváltáson megy keresztül

A Magyar Honvédség korszakváltáson megy keresztül ezekben az években - hangoztatta a honvédelmi miniszter pénteken a Fejér vármegyei Fehérvárcsurgón, ahol Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka tábornoki előléptetésekről és kinevezésekről szóló okiratokat adott át.

MW

Forrás: Facebook / Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Fotó: Szakal Szebald

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az ünnepélyes eseményt követően elmondta, hogy 

a magyar haderőnél nagyon fontos átalakítások zajlanak, amelyek Magyarország és a magyar emberek biztonságát garantálni tudják. 

Hangsúlyozta, hogy olyan haderőt építenek, amely a régió egyik domináns haderejeként meghatározó tud lenni.   

A miniszter kiemelte, hogy azok, akik a haderőt vezetik, kiemelt felelősséggel bírnak, hiszen "nehéz időket élünk, veszélyes időket élünk". Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagyon fontosnak nevezte, hogy a tisztek, akik a haderőt irányítják, annak stratégiáját megalkotják, műveleteiben részt vesznek, a legmagasabb tudással, képzettséggel, tapasztalattal rendelkező tábornokok legyenek. Néhányan közülük előléptetést kaptak - fűzte hozzá.   

Novák Katalin Fejér vármegyei látogatásának második napján - Szalay-Bobrovniczky Kristóf, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Varga Mihály pénzügyminiszter, Böröndi Gábor vezérezredes, vezérkari főnök, Ibolya Tibor legfőbb ügyész helyettes, továbbá a családtagok jelenlétében - adta át az október 23-ai hatállyal életbe lépő okiratokat.   

A köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére altábornagy rendfokozatba léptette elő Kajári Ferenc vezérőrnagyot; vezérőrnagy rendfokozatba léptette elő Tajti Norbert dandártábornokot; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Váczi Pál Imre ezredest; dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Drót László ezredest. A pénzügyminiszter javaslatára pénzügyőr vezérőrnagy rendfokozatba nevezte ki Demeter Tamás pénzügyőr dandártábornokot. A belügyminiszter javaslatára rendőr dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Kovács András rendőrezredest; tűzoltó dandártábornok rendfokozatba nevezte ki Fülep Zoltán tűzoltó ezredest.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában