Gyanús aláírások

2023.11.16. 17:50

Tordai Csaba irodájában hamisíthatták meg az adományokkal kapcsolatos jegyzőkönyveket

Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba ügyvédi irodájában írhatták alá azt a tíz jegyzőkönyvet, amiket a hatóság emberei foglaltak le egy múlt heti házkutatás során – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Tordai Csaba a Városháza eladása ügyében tartott vizsgálóbizottsági ülésen 2022. január 3-án

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Az Index értesülései szerint többek között aláírás-hitelesítő dokumentumokat foglaltak le az adónyomozók egy ügyész jelenlétében múlt héten Tordai Csaba ügyvédi irodájában. A hatósági akcióról eddig annyi derült ki, hogy bizonyítékokat foglaltak le a főpolgármester jogi főtanácsadójának – egyben Gyurcsány Ferenc bizalmi emberének – irodájában a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtése miatt indult nyomozás során.

A portál azt is megírta, hogy az aláírás-hitelesítők olyan iratok, amelyek az adományozók létét voltak hivatottak igazolni. A dokumentumokon információik szerint két MSZP-s neve szerepelt. Hogy a tíz jegyzőkönyvet ténylegesen az érintett szocialisták írták-e alá, vagy mások, azt nem tudni – írta a portál.

Az MSZP elismerte, két munkatársuk részt vett a mikroadományok megszámolásában

Az Index arról is említést tett, hogy az MSZP eddig nem került képbe az ügyben, ám könnyen lehet, hogy ezek után kiterjesztik a nyomozást. A lap kérdésekkel fordult a szocialista párthoz is, ahonnan azt válaszolták:

Az MSZP-t nem keresték ebben az ügyben, egyetlen MSZP-s politikust sem. Az MSZP munkatársai és tagjai segítették Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti előválasztási kampányát, erre a kampányra és a főpolgármester ebbéli támogatására büszkék vagyunk. Az MSZP ekkor is minden tekintetben a jogszabályokat betartva járt el a választási kampányok és az előválasztás során. Két munkatársunk arról tájékoztatott minket, hogy zajlik egy adóügyi eljárás a Nemzeti Adóhivatalnál, amelyben magánszemélyként tanúskodtak egy kihallgatáson. Megerősítették, hogy egy alkalommal részt vettek adományláda felbontásában, a ládába érkezett összeg megszámolásában és jegyzőkönyvezésében, ennek során minden jogszabályt betartva. Az adománygyűjtés egyéb részleteiről nem rendelkezünk információval

– hangsúlyozta a párt.

Meghamisíthatták a jegyzőkönyveket

A Magyar Nemzet úgy tudja, a jegyzőkönyvek aláírása Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában, a már említett házkutatás helyszínén történt. Mint ismert, összesen tíz jegyzőkönyv volt, ebből ezek szerint egyetlenegyen szerepelt az említett politikusok hiteles aláírása. Kilenc jegyzőkönyvön nem szerepelhetne a nevük, azaz nagy valószínűséggel a többit meghamisíthatták.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában