Vita Brüsszelben

2024.01.17. 20:51

Tóth Edina: véget kell vetni az EU kettős mércéjének (videó)

Tóth Edina fideszes EP-képviselő szerint véget kell vetni az Európai Unió által alkalmazott kettős mércének. A képviselő kőkeményen felkérdezte a Magyarországot támadó finn EP-képviselőt – írja a Mandiner.

MW

Tóth Edina fideszes Ep-képviselő szerint ideje véget vetni az Eu kettősmércéjének

Forrás: Tóth Edina / Facebook

A nagy szócsaták kaptak helyet az Európai Parlamentben szerdán. Tóth Edina fideszes EP-képviselő is felkérdezte Petri Sarvamaa finn képviselőt, aki nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Magyarország szavazati jogának felfüggesztését kérte.

Tóth Edina a Mandiner szerint felszólalásában hangsúlyozta:

Véget kell vetni az EU kettős mércéjének!

Mint fogalmazott, 

Brüsszel hallgat a közelmúlt botrányos lengyelországi történéseiről. Így a független sajtóorgánumok vagy a bíróságok támadásáról.

Az EP-képviselő ezután azzal folytatta, hogy sem az EP, sem a Bizottság nem nyilatkozik ebben a kérdésben. Még azok sem, akik korábban a „leghangosabban követelték a jogállamiságot”.

Micsoda meglepetés, hogy Brüsszel elfordítja a fejét, miközben a Tusk-kormány lábbal tiporja a demokráciát Lengyelországban

– jelentette ki Tóth Edina.

Majd azt a kérdést tette fel Sarvamaa-nak, hogy 

nem gondolja, hogy Brüsszelbe kettős mércét alkalmaznak, és az egész jogállamisági eljárást a »baloldali« ideológiák rákényszerítésére használják?

Bejegyzésében a képviselőnő még arra is rámutatott, hogy

ha Magyarországon ilyen történne, már azonnal szankciókat jelentenének be.

A felszólalást itt tekinthetik meg teljes hosszában:

Azonban nemcsak Tóth Edina emelte fel a hangját Strasbourgban. Kocsis Máté Facebook-bejegyzésben reagált Daniel Freund kijelentéseire, miszerint meg fogják támadni a Magyarországnak járó pénz feloldását. Schaller-Baross Ernő, ugyancsak fideszes EP-képviselő pedig azt kérdezte Freundtól: 

Képviselő úr, miért nem hallgatnak az európaiak és a német polgárok hangjára, akiknek nyilvánvalóan elegük van önökből?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában