Szponzorált tartalom

2022.10.17. 16:53

Tanulj a megye legnagyobb szakképző intézményében!

505-ös, Szent László, Ady – Tolna megyében, különösen Szekszárd környékén minden bizonnyal nagyon kevesen vannak, akik számára nem mondanak semmit a megye legnagyobb szakképző intézményének elmúlt évtizedekben viselt nevei. Azt az iskolát fémjelzik, amely a legtöbb műszaki és szolgáltatóipari szakembert adta és adja ma is – Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium néven – a térségnek, immár a rendészeti és a honvédelmi szakemberekkel is kiegészülve.

Hirdetés

Forrás: Tolna Megyei Szakképzési Centrum

Miért válaszd pályaválasztás előtt álló nyolcadikosként az Adyt?

  • A Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium a megye legnagyobb szakképző intézménye, a legszélesebb képzési kínálattal, amelyben kimenetként piacképes, biztos megélhetést nyújtó szakmák szerepelnek.
  • Választhatsz a 3 éves szakmai képzés, és az 5 éves, érettségit is adó technikumi képzések között. A tapasztalat az, hogy a diákok egyre nagyobb hányada választja az utóbbi lehetőséget. Ez nem véletlen, hiszen amellett, hogy érettségit szereznek, a megszerzett technikusi szintű szakmai végzettségük középvezetői feladatok ellátására is alkalmassá teszi őket, illetve, ha szakirányú felsőoktatásban tanulnak tovább, előnyt jelenthet a felvételi során.
  • Folyamatosan fejlődő környezetben tanulhatsz. A Tolna Megyei Szakképzési Centrum és az iskola vezetése dolgozik azon, hogy az oktatás, tanulás feltételeit minél jobbá tegyék. A munka eredményeként jött létre néhány évvel ezelőtt a Digitális Közösségi Alkotóműhely, ahol többek között a lézergravírozást, a 3D nyomatás technikáját ismerhetik meg a tanulók.
  • Az iskola rendelkezik okostanteremmel, ahol többek között a robotikával, dróntechnológiával is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek a diákok. Ugyanakkor megújult az informatikai eszközpark, számtalan modern, oktatást támogató eszközt (például okostáblát) szereztek be.
  • Az elmúlt években a szépészet ágazat tanműhelyei megújultak, a legmodernebb szalonokat idézi berendezésük.
  • Nemrég csúcstechnológiát képviselő gépgyártásszimulációs eszközzel gyarapodott az iskola, így a legkorszerűbb technológiával tudják modellezni a gyártásban használatos gépek működését.
  • Folyamatban van a gépjárműdiagnosztikai tanműhely megújulása, ahol új, hibrid, elektromos és benzin üzemű autókon, új eszközökkel, kiváló körülmények között kezdhetik majd meg tanulmányaikat a specializált gép- és járműgyártás ágazatot választó tanulók.
  • Az iskola jelentős múltja, a vállalkozói szférával kialakított kiterjedt kapcsolatrendszere révén jó esélyed van rá, hogy duális képzési keretek között, vállalati környezetben tanulhass.
  • Mindeközben még támogatásban is részesülsz. Az ágazati alapoktatás során ösztöndíjat, a duális képzési rendszerbe átlépve szakképzési munkabért kapsz. Ha végeztél, pályakezdési támogatásra leszel jogosult, amelynek összege a vizsgáid eredményétől függően akár 300 ezer forint is lehet. Ha honvéd kadétnak jelentkezel a HM ösztöndíját is megkaphatod, ha jól tanulsz.
Képzési kínálat (Forrás: Tolna Megyei Szakképzési Centrum)

Mire számíthatsz, ha az Adyt választod?

  • A megyeszékhely központjában egy hatalmas épületkomplexumban kezded meg a tanulmányaidat. Az első napokban nem lesz könnyű eligazodni az épületek labirintusában, de ehhez sok segítséget fogsz kapni. Az iskola közlekedési szempontból jó helyen fekszik, a buszpályaudvar és a vasútállomás is közel van.
  • Nagyon sok diáktársad lesz. Erről sokat elárul, hogy a 2022/23-as tanévet megnyitó ünnepséget is két részletben kellett megtartani.
  • Egyértelmű, hogy tanulnod kell majd, hogy megszerezd a szakmát, az érettségit, s hogy jó szakember legyél, esetleg továbbtanulj. Ehhez meg fogod kapni a kellő támogatást, de tenned is kell majd érte.
  • Ha messzebbről kellene bejárnod, vagy nem is tudnád megoldani a bejárást, kollégiumi lakhatást is kérhetsz. A fiú kollégistáknak nem kell sokat fáradniuk, hiszen az iskola területén laknak. A lánykolesz kicsit távolabb van a sulitól, de nagyon jó körülményekkel várja lakóit.
  • Ha a tanulásban a tanórán kívül is szükséged lesz segítségre, azt is megkaphatod. Természetesen az iskola oktatói arra is igyekeznek ösztönözni a jól teljesítő tanulókat, hogy versenyeken is mérettessék meg magukat. A felkészülésben is minden támogatást megadnak a diákoknak.
  • A Diákönkormányzat aktív, ha van igényed a társasági elfoglaltságokra, számos közösségi programon vehetsz részt, természetesen egyéb iskolai programok mellett.
  • Az iskolában persze van büfé, ebédlő, szóval lesz hol beszerezni a napi betevőt.
  • A sportolásra a tornaterem, a rekortán borítású sportpálya, valamint a szabadtéri fitneszpark ad lehetőséget.

Válaszd a szakképzést! Válassz bennünket, legyél te is adys!

Nyílt napjaink:
2022. november 22. és 23.
Nyitott műhelyek - Látogatható tanórák, műhelyfoglalkozások.

2022. november 24. és 2023. január 13.
Nyílt nap - Interaktív bemutató foglalkozások, iskolavezetői tájékoztatók, oktatói és tanulói információcserelehetőség az érdeklődő tanulók és szüleik, tanáraik részére.

KAPCSOLAT
Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium
Cím: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14
Telefon: +36-74-529-333
E-mail: [email protected]
Honlap: https://adyendre.tmszc.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/adyiskola

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában