Hirdetés

2023.06.16. 12:25

Érdekel a kereskedelem? Ezekben a munkakörökben Miskolcon is elhelyezkedhetsz!

A kereskedelem mindig is széles spektrumon kínált elhelyezkedési lehetőségeket. A területen a tapasztalt és a tapasztalatlan, valamint a magasan és az alacsonyabban képzett munkavállalók is megtalálhatják a hozzájuk leginkább illő pozíciókat.

PR-cikk

Kép forrása: MiskolcAllas.hu

Természetesen nincs ez másként Miskolcon sem, ahol más nagyobb városokhoz hasonlóan, szintén többféle karrierutat bejárhatnak a kereskedelem után érdeklődők. A következőkben azon leggyakoribb pozíciókból mutatunk be néhányat, amelyekkel álláskeresőként akár a MiskolcAllas.hu weboldalán böngészve is találkozhatsz.

Bolti eladó

A bolti eladói az egyik legtipikusabb és leggyakrabban hirdetett kereskedelmi munkakör Miskolcon. Az elhelyezkedési lehetőséges skálája ezen munkakör esetében igencsak széles, hisz a kis élelmiszerboltoktól kezdve, a ruházati üzleteken át, egészen a nagyobb áruházláncokig bárhol adódhat mód bolti eladóként munkát vállalni.

A feladataik ennek értelmében – az elhelyezkedésüktől függően – változatosak lehetnek, ugyanakkor az elmondható, hogy a vásárlók üdvözlése, útbaigazítása és kiszolgálása, a pultok és polcok feltöltése, a leltározás, az áruátvétel, valamint a pénztárosi teendők valamennyi esetben a munkájuk részét képezi.

A pozícióhoz kapcsolódó elvárások is különbözőségeket mutathatnak, hisz van, ahol megkövetelik a releváns iskolai végzettséget és szakmai tapasztalatot, míg máshol a pályakezdők is eséllyel próbálkozhatnak. Amennyiben a kereskedelemben vagy az értékesítésben dolgozna Miskolcon, ide látogasson el: https://miskolcallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites

Boltvezető

A miskolci kereskedelmi pozíciók között természetesen akár vezető beosztású munkaköröket is lehet találni. Gyakori példája ennek a boltvezetői pozíció, ahol az alapvető feladatot egy kereskedelmi egység átfogó irányítása jelenti. Ebbe megannyi teendő beletartozhat, ideértve például az árugazdálkodási feladatokat, a műszakbeosztások megtervezését, az adott műszak irányítását és motiválását, a pénzkezelés felügyeletét, továbbá a különböző adminisztratív tevékenységeket is.

A felelősségteljességéből adódóan, ezen pozíciók esetében már alapvető elvárás a releváns kereskedelmi végzettség megléte, valamint a legalább 3-5 éves szakmai tapasztalat. Fontos elvárások kötődnek emellett bizonyos személyes tulajdonságokhoz is: a határozottság, a kiváló kommunikációs képesség, illetve a vezetői attitűd például elengedhetetlen kvalitásoknak számítanak ebben a munkakörben.

Területi képviselő

A kereskedelemben azok is megtalálhatják a számításaikat, akiket a dinamikusabb, napi ügyintézéssel és találkozókkal járó munkakörök érdekelnek. A területi képviselők munkája például pont ilyen, feladataik ugyanis: a potenciális ügyfelek felkutatása, a már meglévőkkel való kapcsolattartás, a folyamatos kapcsolatépítés, a konkurenciafigyelés, valamint a partnerek üzleteinek ellenőrzése, igényeik felmérése.

Ezek a pozíciók jellemzően felsőfokú végzettség birtokában betölthetőek, továbbá a legalább 2-3 éves releváns szakmai tapasztalat is gyakran megjelenik az elvárások között. Mindemellett pedig a B kategóriás jogosítvány megléte, a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, illetve a szervezettség és tárgyalókészség is elengedhetetlen kvalitások.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában