Hirdetés

2023.09.23. 07:59

Samsonite-történelem a szegecselt fabőröndtől az újrahasznosításban úttörő modellig

Amikor Jesse Shwayder 1910-ben, Denverben megalapította a Samsonite® márkát, az utazás kiváltság volt, csak egy szűk rétegnek adatott meg. Ez az exkluzivitás magasabbra emelte az elvárt minőséget, az utaztatástól a szolgáltatásokon át egészen a kiegészítőkig. Mint az egyik legrégebbi márka az utaztatásban, a Samsonite továbbvitte örökségét, és az elmúlt 110 évben megmaradt éllovasként az innovációk terén, hogy továbbra is stílusos és magas minőségű megoldásokkal szolgáljon a világutazóknak. Ma a családi üzlet egy dinamikus, világvezető bőrönd céggé nőtte ki magát, több más márkával együttesen

PR cikk

Íme, a kezdetektől napjainkig tartó Samsonite-történelem, korabeli bőröndökkel illusztrálva!

 

1910: Jesse Shwayder, a cég eredeti alapítója újragondolja az egyszerű fabőröndöt, és fényes, metálszegecsekkel és sarokvédőkkel egészíti ki, ami figyelemfelkeltő és elég erős ahhoz, hogy rá is lehessen állni.

 

1941: Streamlite™. Az új csúcstechnológia korai használatában, a Streamlite bőröndöt könnyű kőnyomásos papírba burkolták, ami nyersbőr-kinézeted adott a bőröndnek. Ez a kinézet klasszikus lett az iparágon belül.

 

1958: Silhouette™. A kor legfejlettebb bőröndje. Új, modern kialakítás, süllyesztett alkatrészekkel, amik megvédik a bőröndöt az utazás viszontagságaitól.

 

1963: Classic Attaché. Az első ABS aktatáska az üzletemberek új generációjának készítve. Ez az aktatáska hamar szimbolikus lett a korai 60-as évek üzletembereinek.

 

1969: Saturn™. Válaszul a növekvő igényre, ami a könnyű bőröndöket illeti, a Samsonite bemutatja az első polipropilénbőröndjét, aminek külső héjait befecskendezős módszerrel hozták létre.

 

1974: Silhouette–Az első kerekes bőrönd. Örökre megváltoztatta a bőröndökről való elképzelést. Ez a modell forradalmi áttörést hozott az utazási komfort és kényelem szempontjából, amivel egy új generációt, a gyakori utazókat célozta meg.

 

1986: Oyster™. Az Oyster volt az első bőrönd három pontos csatos rendszerrel, ami további ellenállóságot és biztonságot nyújtott. Ez a bőrönd azonnali diadalmat aratott, 140.000 darabot vásároltak az első évében. Ez volt minden idők leggyorsabban értékesített bőröndje.

 

1994: Ziplite™. A Samsonite bemutatta az első cipzáras polipropilénbőröndjét, a Ziplite-ot. Ebben a bőröndben kombinálta a szövet- és a keményfedeles bőröndök előnyeit. Az értékesítés beindult, és a cipzáras keményfedeles bőröndök kora megszületett.

 

1998: Xylem™. Az első alumínium Samsonite bőrönd. A hozzáillő alumínium aktatáska szerepelt A világ nem elég (The World Is Not Enough) című James Bond-filmben, amiben pénzkötegek szállításához használták Európán keresztül.

 

2004: A Samsonite elhozta a négykerekes, guruló bőröndöt, ami minden irányba fordítható, irányítható, és az utazó mellett tolható. Ez az innováció radikálisan javította az utazók mobilitását és a kényelmét, és ezentúl akadálymentesen tudnak mozogni a modern reptereken.

 

2008: Cosmolite®. A Samsonite bemutatja a Cosmolite-ot, válaszként a piac egyre sürgetőbb keresletére erősebb és könnyebb bőröndök iránt. Ez volt a legkönnyebb és legerősebb, korszerű Samsonite bőrönd. Tengeri kagylóról ihletett külső héja azonnali siker lett, és a kollekció számos díjat nyert, ideértve a Red Dot Award Best of the Best díjat.

 

2018: Az Eco Kollekció. A Samsonite 23 olyan terméket mutat be, amiknek bélése újrahasznosított polipropilén vagy Recyclex™ anyagból készült, a külső textilanyag pedig fogyasztóktól származó 100 százalékig újrahasznosított PET-palackokból.

 

2019: S’Cure ECO Green Grey kiadás. A S’Cure ECO Green Grey modellje a Samsonite első olyan bőröndje, ami új életet ad a fogyasztóktól származó, újrahasznosított műanyaghulladéknak. A bőrönd fedele fogyasztók háztartásából származó, újrahasznosított polipropilénből készül. Ez az anyag túl értékes ahhoz, hogy a szemétbe kerüljön, ezért felhasználásával egy kiváló minőségű termék jött létre.

 

2020. 110 éves a Samsonite. Készen állunk a következő fejezetre, 110 éves évfordulónkat legújabb kollekciónkkal ünnepeljük.

Fotók: Samsonite 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában