Pánczof Laura

2019.11.21. 06:30

Könyvajánló: B+ Be positive! Vagyis légy pozitív!

Szent István Gimnázium, Tolna

Forrás: Shutterstock

Felvilágosító történet – Konkrét válaszok kényes kérdésekre, és egy hihetetlen sztori, ami veled is megtörténhet!

„Egy könyv, ami nemcsak neked, hanem rólad is szól. Egy könyv, ami nem szürke, és nincsenek árnyalatai: feketén-fehéren elmondja az igazságot. Egy könyv, amiből megtudhatod, amire mindig is kíváncsi voltál. Tabuk nélkül.” – Így fogalmaztak a Líra oldalán.

Ez a könyv elsősorban az én korosztályomhoz, a „z” generációhoz szól. Úgy gondolom, hogy a mű szókimondó és mindig talál megoldást a tinédzserek legfőbb problémáira. A történet egyik fő karaktere, dr. C, az orvos, nyíltan elmondja a lehetőségeket a különböző problémák megoldására és a választ a kérdésekre. Nem érezhető kioktató, lenéző hangvételűnek a könyv, sőt zseniális az, ahogyan átadja két lány különböző, de mégis egynek mondható történetét számunkra. Ez nem tündérmese, ami már megszokottá vált az írótól, Beck Andreától. Ez a valóság, a mi dimenziónk. Alakíthatjuk kedvünk szerint, de a sors sokszor mást tartogat számunkra, mint amit mi elterveztünk.

A történet egy középiskolában játszódik, ahol a felső tízezer csemetéi próbálják átvészelni a tinédzser kort. A falak mögé Laura és Arlene naplójának köszönhetően tekinthetünk be. A két lány életkörülményei eltérnek egymástól, de mégis azonosnak tekinthetők, hiszen Laura gazdag szülők elkényeztetett gyermeke, Arlene pedig Lauráék szakácsnőjének lánya. A visszahúzódó, szerény Arlene sztorija a beilleszkedésről és az igaz szerelem megtalálásáról szól, míg Laurának szörnyű emberi tettekkel kell szembenéznie, majd újult erővel, egy másik emberként újjáépíteni életét.

A konklúzió egy jó tanács: Mindig legyél pozitív, a rossz dolgokban lásd meg a jót, hiszen minden rosszból van kiút!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!