LABDARÚGÁS

2017.12.06. 10:00

A paksiak szombati győzelmükkel a hatodik helyen állnak

Berg Sándor

Paksi színekben először lépett pályára kezdőként az élvonalban Nikházi Márk, aki ezt legutóbb még idén áprilisban, az MTK játékosaként mondhatta el magáról (akkor gól nélküli döntetlenre végeztek odahaza a Haladással). Azóta viszont kétszer is kés alá kellett feküdnie, de állítása szerint már teljesen felépült a sérüléseiből.

„Elég nehéz időszakon vagyok túl, először egy lágyéksérvműtéten estem át, majd a térdemet is kitisztították, mindezt egy éven belül” – fogalmazott a középpályás az M4 Sport Góóól! című műsorában.

A 28 esztendős játékos ezek után került az atomvárosiakhoz, a sérülések azonban ott sem kerülték el. Habár sikerült felépülnie, a hosszú kihagyás után izomsérülés miatt újabb egy hónapot kellett kihagynia, éppen a szezon kellős közepén. – Most már összeszedtem magam így az év végére, bízom benne, hogy innen már csak felfelé vezet az utam – jegyezte meg.

A Dunaújváros, a Diósgyőr és az MTK korábbi játékosa 447 percet töltött a pályán ebben a szezonban, a Vasas ellen a 70. percben cserélte le őt Csertői Aurél vezetőedző.

– Nem rohanhattunk fejjel a falnak, hiszen, bár mindegyik mérkőzésre helytálló, de erre a találkozóra hatványozottan igaz, hogy fontos volt, melyik csapat szerzi meg az első gólt. Mindkét együttes rossz szériában ment bele a meccsbe, ilyenkor pedig lélektanilag nagyon fontos, hogy ki talál be először – értékelte röviden a 3–1-es paksi győzelmet Nikházi Márk.

Fotó: Makovics Kornél

A paksiak szombati győzelmükkel 24 pontot gyűjtve a hatodik helyen állnak, hét egységre a harmadik, s ugyanennyire a tizenegyedik helytől.

– Ebben a bajnokságban, ha két meccset nyer a csapat, közel kerül a dobogóhoz, ha kettőt veszít, már a kieső helyen találja magát. Utóbbitól, azt gondolom, nem kell tartanunk. Nyilván ehhez hozni kell az ikszes meccseket, amikből bőven akad a tizenkét csapatos bajnokságban – mondta a középpályás, hozzátéve, egy jó téli alapozással és egészséges játékosokkal odaérhetnek a dobogó közelébe, vagy fel is léphetnek rá.

Az őszi bajnokságból még egy forduló van vissza, szombaton a bajnoki címvédő Budapest Honvédhoz látogatnak a paksi zöld-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!