KÉZILABDA

2020.03.03. 18:39

Kapusbravúrokkal nyert a bogláriak ellen a Tolna

Rangadót veszített a Szekszárdi Fekete Gólyák KC a listavezető Siófok otthonában az NB II-es női bajnokságban, így a Tamásiban nyerni tudó PEAC megelőzte őket. A Tolna KC második sikerét jegyezte tavasszal.

Berg Sándor

Tolna KC–BBSC Balatonboglár 23–19 (15–8)

Tolna, 100 néző. V.: Nagy L., Szekeres L.

Tolna: SZABÓ A. – Pásztor F. 1, Lengyelfalusy 8 (1), Csajkó 6, Majsai-Sipos 1, Szmacska 2, Konkoly 5. Csere: Lénárt E., Molnár-Steiner, Izsák Adél, László K., Rikkers, Agócs, Gajai, Szabó S.

Hetesek: 2/1, ill. 3/2.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Már az első félidőben összeállt a tolnaiak támadójátéka és védekezése, elöl az új figurákat sikeresen tudták alkalmazni, hátul megvolt a lábmunka és a jó ütemben történő kilépések, a kapuban pedig kimagasló teljesítményt nyújtott Szabó Andrea. A második félidőben a vendégek még lassabban játszottak, ezt a ritmust sikerült felvenniük a hazaiaknak is, ami a játékunkban, a szerzett és kapott góljaikban, s így játékrész elvesztésében is megmutatkozott. Ifi: 17–31.

Izsák Bálint: – Ezen a mérkőzésen végig csapatmunka volt! Vannak még hiányosságok, de jó úton haladunk. Készülünk a Hévíz elleni mérkőzésre, szeretnénk a két pontot hazahozni!

Siófok KTC KFT U22–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 32–21 (19–10)

Siófok, 200 néző. V.: Bába S., Horváth P. Szekszárd: Szalai Sz. – Kapás T., Nagy Sz. 7 (2), Tóth B. 2, Bíró F. 6, Fehér T. 11 (3), Feri D. Csere: Nagy A. (kapus), Bencze D., Ambrus K. 2.

Hetesek: 5/4, ill. 6/5.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

A Siófok nem bízott semmit a véletlenre, felnőtt keretéből hat játékost is benevezett a mérkőzésre. A nyolcadik percig a játékvezetők az FGKC két szabályos góljába és két ziccerébe fújtak bele, majd a reklamáló Tabajdi Ferencet ki is állították. Ennek ellenére a félidő közepéig tartották magukat a vendégek, főleg Bíró Fanni és Nagy Szilvia eredményessége révén (16. p.: 7–6). A gyorsabb tempót játszó hazaiak ellen egyre többet hibáztak, így a szünetig komoly előnyt szerzett a Balaton-parti gárda. A második félidő elején a rossz átlövések mellé kihagyott ziccerek is társultak (45. p.: 27–17), az utolsó negyedórában Fehér Tímea góljaival sikerült kozmetikázni a különbségen. Ifi: 24–32.

Tabajdi Ferenc: – A Siófok ebben a felállásban erősebb és gyorsabb csapat nálunk. A különbséget is reálisnak érzem, legfeljebb a kialakulásával vannak fenntartásaim. A mérkőzés legjobbjai mégis a mi szurkolóink voltak, akik mindent megtettek a csapatunkért.

A Tamási KC 43–22 arányban maradt alul a PEAC vendégeként. Az ifjúsági csapat Csurgón lépett pályára, s szenvedett 31–26-os vereséget.

Ez következik. A Tolna KC szombaton 12 órakor Hévízen vendégszerepel, míg a Tamási KC ugyanezen a napon Marcalit fogadja 16 órától. A Szekszárdi FGKC vasárnap a Kozármisleny U22-es együttesét látja vendégül 15 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!