Szekszárdi Járási Ügyészség

2024.02.15. 10:06

Ittas volt, nem tudott a kocsijával megállni

A Szekszárdi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 40 éves férfit, aki alkoholfogyasztás után balesetet okozott.

Teol.hu

A kép illusztráció.

A vádlott 2023. december 29-én, este 6 óra körül derült időben, éjszakai fényviszonyok között vezette a személygépkocsiját az 55. számú főúton, Pörböly irányából Baja felé, lakott területen kívül. A férfi az autót úgy vezette, hogy a szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A férfi kocsija előtt két autóval, vele azonos irányba haladó gépkocsi az úttesten átvonuló vadállatok miatt fékezett, ami miatt a közvetlenül a vádlott előtt közlekedő autó is állóra fékezett.

Ezt azonban a vádlott az ittasságából eredő figyelmetlensége miatt nem észlelte, ezért ő maga fékezés ellenére sem tudott megállni, és az autója elejével hátulról nekiütközött az előtte álló jármű hátsó részének. A baleset következtében mindkét személygépkocsiban kár keletkezett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol.

A járási ügyészség az elkövetéstől számított rövid idő, alig több, mint egy hónap múlva, 2024. február 12-én bíróság elé állította a férfit. A Szekszárdi Járásbíróság a vádlottat pénzbüntetésre, valamint a „B” kategóriájú járművek vezetésétől 7 hónap eltiltásra ítélte. A járási ügyészség azonban az ítélet ellen súlyosításért fellebbezést jelentett be, egyrészt a pénzbüntetés felemelése, másrészt pedig hosszabb tartamú és valamennyi járműkategóriára érvényes eltiltás érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!