Világbajnokság, érdekesség

2022.12.08. 21:00

Az előzetesen vártnál jóval kevesebb látogatót vonz a katari világbajnokság

A több, mint hárommillió értékesített jegytulajdonosnak kevesebb, mint harmada érkezett eddig világbajnokság helyszínére.

Munkatársunktól

Brazil szurkolók még maradtak Katarban

Fotó: AFP

Katar valamivel több, mint 765 ezer látogatót fogadott a világbajnokság első két hetében a Reuters birtokába jutott jelentés szerint, ez elmaradt a szervező ország által várt 1,2 milliós látogatottságtól, írja az európai hírügynökségre hivatkozva a Világgazdaság. Hozzáteszik, a szervezők korábban a nemzetközi vendégek csúcsidőszakát november 24–28. között határozták meg, amikor mindennap négy mérkőzést játszott a tornán. A december 7-i jelentést a tornát szervező legfelső bizottság készítette, a beszámoló szerint a világbajnokság első 17 napján összesen 765 859 nemzetközi látogató érkezett, akiknek több mint a fele mára hazautazott.

A jelentés szerint 1,33 millióan vásároltak belépőt a bajnokságra, és összesen 3,09 millió jegy kelt el a nyolc katari stadion mérkőzéseire. A november 20-án kezdődött tornán nyolc csapat maradt, és nyolc mérkőzésre lehet még jegyeket vásárolni, így a várt eredményt előreláthatólag már nem produkálja a labdarúgó-világbajnokság.

 

Címkék#katari vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!