Gyanú

2018.01.13. 15:37

Transzvesztitának hitte kedvesét Wahorn András

Wahorn András egy időben még apróhirdetést is feladott, hogy párt találjon. Bár a felhívásra egyetlen jelentkező sem akadt, az A. E. Bizottság együttes volt zenésze, festőművész végül egy kiállításmegnyitón lelte meg huszonnyolc évvel fiatalabb élete párját.

– Feladtam már hirdetéseket, hogy 58 éves festőművész keres olyan fiatal, 30 éves nőt, aki szereti a mezőgazdaságot, az avantgard zenét, az állatokat, de senki sem jelentkezett – nyilatkozta a Borsnak Wahorn. Aztán három évvel ezelőtt, egy megnyitón szóba elegyedett Töttös Kata festőművésszel, aki azonnal megtetszett neki. Ahogy hazaért, a Facebookon bejelölte Katát.

– Rákeresett a nevemre, megtalálta, hogy festő vagyok, rám írt, hogy a képeim nagyon hasonlítanak rám, és abszolút passzol a művészetem meg a kinézetem – vette át a szót Kata. – Azt hiszem, azt mondta akkor, még az is megfordult a fejében, hogy transzvesztita vagyok. Mert azon a képen nagyon ki voltam festve, fekete nagy bundát, szőrős magas sarkú csizmát viseltem – emlékezett vissza a kezdetek kezdetére Töttös Kata.

Hamar kiderült, hogy bár festői stílusuk köszönőviszonyban sincs egymással, mégis egy húron pendülnek. Tíznapi ismeretség után a művésznő odaköltözött az akkor már Mezőszemerén élő Wahornhoz. A művészpár azóta is kölcsönösen szereti és csodálja egymást.

– Katiban mindent megtaláltam, amit kerestem – summázta elégedetten a Viasat3 Lakástalkshaw című műsorában Wahorn.

A két művész stílusa igencsak eltérő, míg Kata hiperrealista képeket készít, Wahorn inkább absztrakt műveket fest. Ám a pár gyakran alkot együtt is, Kata megfest egy képet, majd ugyanazt a festményt Wahorn kiegészíti az ő vicces, pajzán karaktereivel. Sosem beszélik meg előre a koncepciót, így a végeredmény még számukra is meglepetésként hat.

Borítóképünkön Töttös Kata és Wahorn András egy közös alkotásuk mellett Budapesten, még 2015 májusában. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában