Bulvár-celeb

2024.02.15. 22:49

Országos TV-premierekkel és igazi klasszikusokkal ünnepli 5. születésnapját a Jocky TV és a Moziverzum

Február 17-én ötödik születésnapját ünnepli a TV2 Csoport két közkedvelt kábelcsatornája, a Moziverzum és Jocky TV.

MW

Fotó: TV2

Az elmúlt időszakban mindkét csatorna megtalálta a hazai tévés piacon saját nézőtáborát. A Moziverzum indulásának évében még 1%-os nézői részesedést ért el teljes napon a 18-59 évesek körében, 2023-ban 1,2%-ot, 2024 első hónapjában pedig már 1,5%-ot. Ennek köszönhetően a Moziverzum 2024 januárjában érte el eddigi legmagasabb havi átlag közönségarányát (A18-59). A Jocky TV tavaly a 18-59 évesek körében maga mögé utasította többek között az AXN (0,8%) és TV4 (0,7%) csatornákat. 

A Moziverzum és Jocky TV az elkövetkező időszakban is számos színes tartalommal készül nézői számára: népszerű sorozatok, filmek, animációk és országos TV premierek is várhatók.

2019. február 17-én kezdte meg menetelését a TV2 Csoport prémium filmcsatornája, a Moziverzum. A csatorna az indulása évében még 1%-os nézői részesedést ért el teljes napon a 18-59 évesek körében, 2023-ban 1,2%-ot, 2024 első hónapjában pedig már 1,5%-ot. Ennek köszönhetően a Moziverzum 2024 januárjában érte el eddigi legmagasabb havi átlag közönségarányát (A18-59). A teljes piacot vizsgálva a Moziverzum ezzel az eredménnyel a középmezőny egyik legerősebb csatornája, a fő kereskedelmi korcsoportban teljes napon megelőzte többek között az AMC (1,4%), az RTL Három (1,2%) és a Paramount Network (0,8%) csatornákat is 2024 januárjában. A Moziverzumon a család apraja-nagyja megtalálja kedvenc szórakozását, számos közkedvelt alkotással találkozhatnak a nézők a kábelcsatornán: a nagy klasszikusok mellett népszerű családi filmekkel és animációkkal ugyanúgy, mint ijesztő horrorfilmekkel, akcióval vagy akár romantikus drámákkal.

A Moziverzum februárban és márciusban is a legnagyobb kedvencekkel várja a nézőket: február 18-án, 19 órai kezdettel országos TV premierrel érkezik az Addams family 2, a sokak által kedvelt rémcsalád animációs vígjátéka folytatódik. 

A történetben az Addams család egy autós kiránduláson vesz részt. Gustavo és Mortenzia azt tapasztalják, gyermekeik kezdenek hátat fordítani nekik, és a családfő remek ötlettel áll elő: mi más hozhatná újra össze őket, mint egy izgalmas közös vakáció. Amely persze most sem lesz egy átlagos kirándulás, őket ismerve, hogy is lehetne az…

Március hónapban sem maradunk országos TV premier nélkül a csatornán, jön a Mancs őrjárat: a film, melyet március 3-án 19:20-tól láthatnak a hős kutyusok rajongói. A Mancs őrjárat újra bevetésre kész, a legújabb járgányokkal felszerelkezve igyekeznek megmenteni Kalandváros lakóit. Amikor legnagyobb riválisuk, Humdinger lesz a közeli Kalandváros polgármestere, és egymás után csinálja a kalamajkákat, Ryder, és mindenki kedvenc hős kutyusai nagy sebességre kapcsolnak.

A március azonban nem csak az animáció kedvelőinek tartogat meglepetéseket, az Oscar-díjas filmek hétvégéjen számos nagysikerű filmalkotásból válogathatnak a képernyők előtt ülők. Március 8-án pénteken, 21 órától a Halálsoron, az 1999-ben bemutatott amerikai filmdráma, Stephen King a Halálsoron című regényének adaptációja lesz látható, főszerepben Tom Hanks (Paul Edgecomb) és Michael Clarke Duncan (John Coffey). Ezt követi másnap szintén 21:00-tól az 1993-ban bemutatott, amerikai életrajzi filmdráma, a Schindler listája. A Steven Spielberg által rendezett film egyszerre vált kasszasikerré és hét Oscar-díj nyertesévé, köztük a legjobb film és a legjobb rendező kategóriákban. 

Majd vasárnap 19 órai kezdettel egy óriási klasszikus, a Titanic következik a sorban, melyet nem lehet elégszer megnézni. A Kate Winslet és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült amerikai romantikus filmdrámát 1998-ban tizennégy Oscar-díjra jelölték, amiből tizenegyet nyert el, köztük a legjobb filmnek járó díjat.


A szintén 5. születésnapos Jocky TV, a TV2 Csoport legfiatalabb sorozatcsatornája a Moziverzummal egy napon debütált 2019-ben. A Jocky TV már az indulásakor sikeresen megtalálta nézőtáborát, amit azóta is stabilan tart, ennek köszönhetően éves átlagban az indulás évéhez hasonlóan 1,0%-os közönségarányt ért el 2023-ban teljes napon, a 18-59 évesek körében. Ezzel a szép eredménnyel tavaly a 18-59 évesek körében maga mögé utasította többek között az AXN (0,8%) és TV4 (0,7%) csatornákat is. A Jocky TV leginkább a női nézők között sikeres, a korcsoportokat tekintve pedig elsősorban a 40-59 évesek választják.

A 14:00-tól látható Baywatch, 17:00-tól a Hawaii Five-O, 18 órai kezdettel a Castle vagy 20 órától a Szellemekkel suttogó, illetve hétfőtől csütörtökig 21:00-tól a Dr. Csont, 22 órai kezdettel pedig a sokak számára kedves felügyelő, Columbo: mind-mind hatalmas közönségkedvenc sorozatok a csatornán.

Ám a Jocky TV nemcsak a sorozok szerelmeseit kényezteti el, a filmrajongók itt is találhatnak maguknak izgalmas tartalmakat. Egymást követően péntek estéken 21 órai kezdettel például olyan mozikból válogathatnak, mint a Farkasok öröksége című, 2019-ben bemutatott francia–ukrán akció-thriller, Jean Reno-val a főszerepben, melyet február 23-án tűz műsorára a csatorna. Ezt követően március 1-jén jön A hűséges című, belga-francia-holland romantikus dráma, Matthias Schoenaerts és Adele Exarchopoulos főszereplésével. A történetben Gino, a hányattatott sorsú bűnöző találkozik az autóversenyző Gigivel, majd első pillantásra egymásba szeretnek. A szenvedélyes szerelem mindkettőjüket elragadja, Gino azonban nem teljesen őszinte a lánnyal, ugyanis eltitkolja előtte valódi életét. Március 8-án a Rémálmok sikátorát nézheti meg, aki a csatornára kapcsol. A 2021-ben készült amerikai misztikus thriller főszerepeiben Bradley Cooper, Cate Blanchett, Rooney Mara és Mary Steenburgen látható. A filmben az utazócirkusznál dolgozó Stanton Carlisle (Bradley Cooper) egy becsvágyó férfi, aki néhány jól megválasztott szóval rendkívüli módon manipulálja az embereket. Találkozik egy pszichiáternővel, akiről hamarosan kiderül, talán még nála is veszélyesebb.

*vizsgált időszak: 2019.02.17-2024.01.31.
Live+As live adatok
Forrás: Nielsen Közönségmérés/TV2 Kutatás

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában