„Takarékoskodj az energiával!”

2023.09.23. 08:00

Rekordmennyiségű pályázatot adtak be az Európai Mobilitási Hét programjaira

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. közös pályázatára rekordmennyiségű támogatási igény érkezett önkormányzatok, illetve önkormányzati tulajdonban álló szervezetek részéről az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap megszervezése kapcsán – olvasható az ügynökség honlapján.

MW

Rekordmennyiségű pályázatot adtak be az Európai Mobilitási Hét programjaira

Forrás: HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA folyamatosan dolgozza fel az Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányában megvalósuló szemléletformáló programsorozatok lebonyolításához érkezett igényeket.

A 2023. évi Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között rendezték meg, az utolsó napja egyben az Autómentes Nap volt, az ezekhez illeszkedő események megrendezésével kapcsolatban felmerült költségek számolhatók el az egyedi támogatás terhére.

Autómentes nap Budapesten
Forrás: HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

A szervezők, a HUMDA és a KTI is rendkívül örömtelinek tartja, hogy a települések ilyen kiemelten kezelik az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó aktivitásokat. A támogatás forrását idén az Energiaügyi Minisztérium biztosítja, a teljes rendelkezésre álló forrás 180 millió forint, amely vissza nem térítendő egyedi támogatást biztosít a magyarországi településeken szervezett programokhoz.

A 2023. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódóan tudás– és élményalapú programok, vetélkedők, versenyek szervezéséhez, a környezetbarát, energiahatékony és klímatudatos közlekedésre nevelést elősegítő rendezvények, illetve a kerékpározást, valamint a közösségi közlekedést népszerűsítő programokhoz lehetett támogatást kérni.

Idén összesen 206 pályázatot nyújtottak be a települések, a korábbi évekhez hasonlóan lakosságszám alapján meghatározott kategóriák alapján kaphatnak támogatást az értékelését követően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában