Zöldenergia

2024.03.05. 13:51

E-mobilitás: országos ismeretterjesztő roadshow-t indít a Humda

Országszerte számos helyszínre ellátogat, mindenhol négy napig állomásozik majd az az e-mobilitási roadshow, amelynek célja a fenntartható és környezetbarát energiát a mindennapi élet részévé tenni, előmozdítva így a zöld átállást – közölte a HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt.

MW

Interaktív programokkal várják a szervezők az e-mobilitás iránt érdeklődőket az ország számos pontján

Forrás: Shutterstock

A Zöld Életre Valók néven csütörtökön Debrecenből útjára induló e-mobilitási és technológiai roadshow küldetése az ismeretterjesztés a hidrogéntechnológiáról, az energiatárolásról és az elektromos járművekről, azok előnyeiről, működéséről, illetve környezeti vonatkozásairól. Az országjáráson a nagyközönség közterületi installációkkal és ingyenes aktivitásokkal találkozhat majd az év első felében. A pontos helyszínekről és időpontokról a roadshow honlapján, valamint a Humda felületein lehet tájékozódni.

Országos roadshow-t indít a Humda az e-mobilitásról
A hidrogéntechnológiáról, az energiatárolásról és az e-mobilitás kéréseiről is szó lesz a roadshow állomásain
Forrás: HUMDA Zrt.

A technológiai bemutatók mellett az érdeklődők gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat, a Road Safety parkban a közlekedésbiztonsággal ismerkedhet az egész család, illetve elektromosbusz- és e-autó-kiállítás is várja a látogatókat, valamint e-rollereket is ki lehet próbálni. Egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.

– A jövő energetikai ökoszisztémája alapvetően a különböző energiatárolási megoldásokra épül, amelyek a hétköznapi élet számos területén, azon belül is a közlekedésben tölthetnek majd be egyre fontosabb szerepet. Főleg a megújuló energiaforrások integrációjának megkönnyítésében kap főszerepet az energiatárolás stratégiai jelentősége. Az e-mobilitási roadshow minden korosztálynak a maga nyelvén és a számára leginkább érthető eszközökön mutatja be a jövő technológiáit – mutatott rá Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatóságának elnöke.

A roadshow-hoz szakmai workshop is kapcsolódik, ahol átfogó energetikai, energiatárolási és járműipari témákat tekintenek át a helyi és országos döntéshozók, valamint a régió vállalkozásainak vezetői, szakértői. A workshop szakmai tartalmainak kidolgozásában az Energia21 kezdeményezés is részt vett.

– A rendezvénysorozat célja, hogy tudatosítsa: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője. Népszerűsítjük és előmozdítjuk a zöldátállást. Az energia színe a zöld, ugyanakkor a zöldenergiának csak akkor van értelme, ha tudjuk tárolni. A világon ma új ipari forradalom zajlik, hatalmas jelentőségű és rohamos az az energetikai fejlődés, ami elindult. Aki ebben nem vesz részt, az lemarad és kimarad

– hangsúlyozta Palkovics László, az Energia21 kezdeményezés vezetője.

E-mobilitás mindenkinek: országszerte várják a kicsiket és a nagyokat

A szervezők az alábbi időpontokban és az alábbi településeken várják az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig:

  • Debrecen, 2024. március 7–10.
  • Nyíregyháza, 2024. március 21–24.
  • Komárom, 2024. április 4–7.
  • Miskolc, 2024. április 11–14.
  • Szeged, 2024. április 18–21.
  • Dunakeszi, 2024. április 25–28.
  • Dunaújváros, 2024. május 2–5.
  • Pécs, 2024. május 9–12.
  • Veszprém, 2024. május 16–19.
  • Zalaegerszeg, 2024. május 23–26.
  • Budapest, 2024. május 30 – június 2.

A rendezvénysorozatba március 21-én bekapcsolódik a Humda Zöld Életre Valók kampánya, amelynek során április 30-ig napi rendszerességgel tesznek közzé a fenntarthatósággal, a környezettudatossággal, a hidrogéntechnológiával és a jövő közlekedésével kapcsolatos ismeretterjesztő tartalmakat. Egy külön erre a célra kialakított webapplikációban lehet majd feladatokat végrehajtani, és a többi között elektromos kerékpárokat és rollereket, valamint fél éves elektromosautó-használatot lehet nyerni. Az értékes nyereményekért folyó versenyben az esélyek a Zöld Életre Valók roadshow-n is növelhetők.

A programot szervező Humda Zrt. néhány másodperces imázsfilmjét itt tudja megtekinteni:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában