Hálás, hogy túlélte

2024.03.19. 13:55

Először szólalt meg a tavalyi M1-es tömegbaleset sérültje

A horrorbaleset egyik sérültje most először fogalmazta meg emlékeit a traumatikus eseményről.

Pokoli látványt nyújtott a tömegbaleset után az M1-es autópálya

Egy évvel ezelőtt, 2023. március 11-én öt kamion és 37 autó ütközött össze az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A balesetben érintett öt kamion és 37 gépkocsi közül 19 jármű kiégett. A balesetben egy fát szállító kamion is kigyulladt, félő volt, hogy a lángok átterjednek a szállítmányra. Hét város 70 hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltója vonult ki a baleset helyszínére, ahol sokkoló fotók is készültek. 

A szörnyű baleset egyik túlélője a második születésnapjaként gondol erre a napra.

Négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek ki a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba - írja a Bors.

A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan, hatan könnyebben. Valamint, huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben

- közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A mentés során, egy kiégett autóroncs alatt az egyik áldozat holttestét találták meg. Egy 44 éves férfi vesztette életét.

A balesetet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közlése szerint lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkentek a látási viszonyok.
"Egy évvel ezelőtt aktív résztvevője voltam az M1-es autópályán történt horrorbalesetnek. Nem sok mindenkinek beszéltem róla, a közvetlen családtagjaimon és barátaimon kívül, most mégis úgy érzem ahhoz, hogy teljesen fel tudjam dolgozni a történteket, szeretnék megemlékezni életem egyik legnehezebb napjáról." – kezdte a közösségi oldalon közzétett nyilvános bejegyzésében a tömegbaleset sérültje.

Hálás vagyok Istennek, hogy velem volt és megtartott. Köszönettel tartozom a családomnak, akik erőt adtak a nehéz időkben és magamnak, hogy képes voltam felállni egy mély depresszióból, amibe pár hónappal a baleset után estem bele. Mélyen együttérzek az áldozatokkal és családtagjaikkal, ezúttal is szeretném kifejezni őszinte részvétemet az elhunyt férfi családjának!

– folytatta szívszorító visszaemlékezését a férfi.

Elmondása szerint nagyon meghatotta őt az az összefogás amit ott látott. Közvetlenül a baleset után ugyanis több sérült a saját testi épségét kockáztatva próbált segíteni a súlyosabb sérülteken.

Ugyan az emlékek nagyon fájdalmasak, de az örömöm, hogy élek határtalan. Kérlek Titeket, vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra!

– üzente a férfi sofőr társainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában