Kovács Gergő

2018.12.28. 14:00

A Tücsök Zenés Színpad énekese szólókarriert épít

Kovács Gergőnek az elmúlt két évben beindult a szólókarrierje, ezért a privát élete háttérbe szorítása mellett a családjával is kevesebb időt tud tölteni. Azonban idén is tudott időt szakítani arra, hogy találkozhasson Svájcban élő családtagjaival.

Brunner Mónika

Fotó: TN

Kovács Gergő énekes idén egyik legnagyobb élményei között tartja számon, hogy ebben az évben is meglátogathatta Svájcban élő nővérét és családját.

– Sokat jelentett a számomra, hogy találkozhattam velük. A nővérem kisfiának én vagyok a keresztapja és van még két unokahúgom is, akiket a távolság miatt sajnos ritkán láthatok, ezért nagyon hiányoznak – mondta lapunknak a szekszárdi énekes.

Kovács Gergő családja mellett az egyre jobban virágzó szólókarrierjét is nagyon fontosnak tartja. A dunántúli régióban egyre több helyen lép fel, már volt két önálló estje a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében, de szeretne még nagyobb sikereket elérni. – Sok fontos kapcsolatot sikerült kialakítanom az elmúlt években, ami jelentős segítséget jelent a zenei pályám építésében – mondta.

– A régióban már a jövő évre is kaptam felkéréseket, valamint álmom egy újabb nagyszabású koncertműsor, amely remélhetőleg megvalósul – mondta Kovács Gergő, aki hét- éves kora óta szerepel színpadon, és már 23 éves zenei karriert tudhat magáénak. Mint ismert, annak idején a Tücsök Klubból indulva lett Szekszárd kedvelt előadója. Hivatása egyben a hobbija is. Gyakran ad közös koncertet Málinger Anitával, akivel a Tücsök Zenész Színpad köti össze, ugyanis az énekesnő is ott kezdte karrierjét. Lapunknak úgy fogalmazott, hogy a helyzete annyiban változott az elmúlt években, hogy szólistaként nagyobb lett a felelőssége.

– Eleinte szokatlan volt, hogy saját magam kell megállnom a színpadon, és nincsenek mögöttem a társaim. Mostanra már sikerült ezt a fajta színpadi rutint is megszereznem – tette hozzá az énekes. Kovács Gergő nemrég, a hagyományoknak megfelelően koncertet adott az Élő Szeretet Embertársainknak Béla király téri szabadtéri rendezvényén.

– A műsor negyvenperces volt. Alkalomhoz illő karácsonyi dalokat állítottam össze, musicalrészletekkel, illetve a legnagyobb magyar karácsonyi slágerekkel – mondta az énekes.

Erdélyi koncert

Gergő az idei legfontosabbnak az októberi erdélyi koncertjét tartja. Gyulafehérváron lépett fel Málinger Anitával. Kétórás műsorukban a retro- és nosztalgiaslágerek mellett ismert magyar operettrészleteket, filmzenéket adtak elő több mint 150 határon túli magyarnak. – Málinger Anita társammal vittünk duóprodukciót, és úgy érzem, sikeres koncertet sikerült tartanunk. Azért is fontos állomása az életemnek az erdélyi koncert, mert szeretném, ha a határon túliak is jobban megismernének, valamint a Dunántúl mellett az országos karrieremet is szeretném jobban kiépíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!