Középpontban az apa

2018.09.05. 19:10

Nélkülözhetetlenek a gyermekek nevelésében

Balázs László

Fotó: Gottvald Károly

Közös aktivitással az apák szerepének fontosságára hívta fel a figyelmet Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CseÖH). A program nyitásaként a Prométheusz-parkban héliummal töltött léggömböket engedtek a magasba.

Ezt követően a megjelentek a Babits központ Csatár termében workshopon vettek részt. Ahol többek között elhangzott, a CseÖH minden tevékenységével a hátrányos megkülönböztetéssel leggyakrabban sújtott csoportok társadalmi egyesítését tartja szem előtt, reagálva a megyei sajátosságokra.

Tevékenysége középpontjában a következő hátrányos helyzetet eredményező tényezők állnak: fogyatékosság, nem, kor, mélyszegénység (kiemelten a romák, a gyermekek és a hátrányos helyzetű településeken élők), a családok és az önkéntesség.

Az előadók, Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgáltató Központ intézményvezetője, Füves Erika gyógypedagógus és Fábián Anita, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője egyaránt azt hangsúlyozta, az apa szerepe éppen olyan fontos egy családban, mint az anyáé, mert a gyermek egészséges személyiségfejlődését csak egy harmonikus család tudja biztosítani.

lAzokban a családokban, ahol az apa jelentős szerepet vállal a gyermek nevelésében, a gyerekek nyitottabbak a körülöttük lévő világra, kevesebb probléma van a magatartássa, fejlettebb a feladatmegoldó képességük, jobb a tanulási teljesítményük és felnőtt korukban is stabil lesz a családi hátterük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában