Magyar Borszakírók Köre

2019.01.07. 16:20

Három szekszárdi vörös bort választottak be a Super 12-be

Balázs László

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal tette közzé azoknak a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér és vörös boroknak a Super 12 listáját, amelyeket tagjai az elmúlt évi kóstolási tapasztalataik alapján a legjobbaknak ítéltek. A szakmai szervezet közleménye szerint a verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolták az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek kiemelkedő minőségűek és nemzetközi összehasonlításban is versenyképesek, majd a tizenkettes listákra felkerült fehér és vörös borokat két bizottság kóstolta és pontozta.

A Super 12 listákon ezúttal összesen tizenegy borvidék képviseltette magát, a legtöbb borral Eger (6), Tokaj (4) és Szekszárd (3), míg a Balatoni borrégióból három borvidék összesen öt bora került a legjobbak közé. A legjobb vörös borok listájára a szekszárdi Eszterbauer Borászat Nagyapám Kadarka (2017), a Mészáros Borház Bodzási Kékfrankos Prémium (2015), illetve a Schieber Pincészet Patina Cabernet Franc (2013) bora került fel.

A tagok kiválasztottak egyet-egyet a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseinek: az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte oda az elismerést a szervezet. A díjakat január 26-án a debreceni Déri Múzeumban, ünnepélyes rendezvényen adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában