sakk

2019.02.06. 13:00

Már megfontoltan lépegetnek a táblán

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Újraéled a tolnai sakk-élet. Hosszú kihagyás után, néhány éve ismét eredményesen szerepel a város színeiben induló csapat a megyebajnokságban. Általában dobogós helyen zárja a fordulókat a Dombi László, Heilig Zoltán, Szuhai Balázs és Tófalusi Mihály alkotta négyes. A fiatalok bevonására tett kísérletek eddig nem sok sikerrel jártak.

Nagybiró Evelin vezeti a katolikus iskola sakkszakkörét. Fotó: A szerző felvétele

De most az utánpótlás-nevelésről náluk, a Tolna Sakk Egyesületnél is gondoskodnak – elsősorban a pedagógus végzettségű Dombi Lászlónak köszönhetően –, és a helyi iskolákban is folyik sakk­oktatás.

A legtöbben a katolikus iskola sakkszakkörébe járnak. Kilenc gyerekkel foglalkozik Nagybiró Evelin. Szeptemberben kezdtek az alaplépésekkel, és tanáruk szerint szépen haladnak. Harmadikosok és negyedikesek vesznek részt a foglalkozásokon hetente egyszer. Eleinte elhamarkodták a lépéseket, ma már átgondolják, átlátják az állást. Élesedik a logikájuk. Oktatójuk szerint az ügyesebbek egy-két év múlva elindíthatók lesznek a korosztályuknak megfelelő, kisebb versenyeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában