Magyar Bor Nagydíj

2020.01.07. 09:30

Szekszárdi vörösek is vannak a Super 12 listán

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Négy szekszárdi vörösbor került fel a Magyar Borszakírók Köre által felállított 2019 Super 12 listára a Magyar Bor Nagydíjon.

A Vesztergombi Pincészet 2016-os Turulját, Mészáros Pál 2016-os Ohmeropsát, az Eszterbauer Borászat szintén 2016-os Tüke Bikavérét és a Heimann Családi Birtok 2016-os Barbár cuveéjét találta erre érdemesnek a bírálóbizottság. Ezzel Szekszárd négy tétellel szerepelt a döntősök között, mellettük Balatonfüred-Csopak, Eger, Etyek és Tokaj kettő-kettővel, a legtöbb borral (öt) pedig Villány. Összesen tizennégy borvidéknek sikerült feliratkoznia a legjobb fehér- vagy vörösborok listájára.

A borszakírókat tömörítő szakmai szervezet negyedik alkalommal értékelt. Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a verseny keretében a borszakírók először szavazataikkal rangsorolják az elmúlt öt évjárat olyan borait, amelyek megítélésük szerint „kiemelkedő minőségükkel a legigényesebb fogyasztói elvárásoknak is megfelelnek, illetve nemzetközi összehasonlításban is versenyképesnek bizonyulnak”, majd a legtöbb jelölést kapott tizenkét-tizenkét fehér- és vörösbort két bizottság kétszer is vakkóstolón kóstolja, illetve pontozza.

Fehérbor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörösborok között pedig a villányi Tiffán’s Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Bor Nagydíjat.

A díjjal járó trófeák és oklevelek ünnepélyes átadását január 25-én tartják Debrecenben, a Déri Múzeumban.

Borítóképünkön Mészáros Pál látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában