Kiéheztek a nyitásra a vendégek is

Sokan már ki vannak éhezve arra, hogy beülhessenek egy étterembe, vagy akár egy hotelben pihenjenek. Az ágazatban úgy látják, nincs félelem az emberekben, ezért jó esély van arra, hogy a vendéglátóipar gyorsan magához tér.

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

– Végre megnyílhatott a belső tér, vendégeink élnek is a lehetőséggel – mondta Costantini-Molnár Mimi, az egyik szekszárdi étterem képviseletében. – Az asztalok közötti, meghatározott távolságot be kell tartani, ezen előírás miatt még nem üzemelhetünk telt házzal, de így is jelentős előrelépést hozott működésünkben az enyhítés. A korábbi időszak átvészelését alapvetően a házhoz szállításnak köszönhetjük. A vírusveszély sok mindenre megtanított bennünket, de azért bízunk benne, hogy elkerüljük a járvány újabb hullámát, és nem kell ismét ezekre a kényszer szülte tapasztalatokra támaszkodnunk. Meggyőződésem, hogy ha tartósan marad ez az enyhítéseket hozó időszak, akkor a vendéglátóipar magához tér; mert ahogyan látom, rengeteg ember szó szerint ki van éhezve a nyitásra és a kínálatra.

– Nagy öröm és lehetőség az enyhítés – közölte Gaál Miklós dombori hoteligazgató. – A tulajdonos jóvoltából az elmúlt hónapokban sikerült együtt tartani csapatunkat, mely Juhos Markó személyével egy nagyszerű séffel is bővült. Általa is szeretnénk különleges hangsúlyt adni a helyi ízeknek. Változást jelent új értékrendünk is: megőriztük a magas minőséget, amit szigorú biztonsági intézkedésekkel egészítettünk ki. Az illetékes szakmai szervezetek iránymutatásával készült egészségügyi kódexünkben alapelv a távolságtartás és a rendszeres fertőtlenítés, ennek szellemében dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában