felsőnyék

2020.07.21. 10:20

A társadalomépítő családokat ünnepelte a falu

Foray Nándor

2020.07.18 Felsőnyék, Felsőnyéken az önkormányzat udvarában Gyermek és Családi Napot tartottak. Volt Játszóház, Szeretetvendégség, Dicsőítő koncert, Igei Alkalmak fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Tartalmas családi napot tartott Felsőnyék szombaton. A rendezvény programjain nagyjából hetven-nyolcvanan vettek részt, számolt be Debella László polgármester. A település vezetője azt is elárulta: számára a családokról szóló előadás volt emlékezetes. Mint felidézte: délelőtt Marco de Leeuw van Weenen, a Tolnai Református Egyházmegye missziós munkatársa beszélt arról, hogy a mai nagy önállóságból, önállóságra nevelésből, „állj meg a saját lábadon” hozzáállásból végül aztán magányosság lesz. Harminc-negyven esztendeje még népes rokonsággal, számos baráttal együtt építettük föl házunkat. Ma már se családi, se baráti körök, csak a rohanás van – jóllehet a társadalom a családokból épülne fel. Pótolhatatlan a szerepük.

A felsőnyéki családi nap célközönségét természetesen nemcsak a szülők, hanem a gyermekek is alkották: utóbbiaknak készítették elő a népszerű felfújható focis játékot (vagyis az élő csocsót), a lurkók imádták az arcfestést, emellett az ugrálóvár és a játszóház is megnyílt. A szombati közös ebéden a polgármester is részt vett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában