Géza-nap

2022.02.28. 16:53

Új királyt és királynőt választottak a bátaszéki gimisek

A Géza-nap mindig ünnep a II. Géza királyunkról elnevezett bátaszéki gimnáziumban. A diákok versenyekkel, ügyességi játékokkal, a frissen megválasztott király, királynő és az udvar beiktatásával készülnek a névadójuk emlékére.

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Dr. Sümegi József, a gimnázium igazgatója elmondta, a diákok különböző ügyességi versenyeken vettek részt, melyek valamilyen formában kapcsolódtak az udvari ceremóniához. Szonetteket írtak, címert terveztek, de emellett sportversenyekre is sor került. 

Hétfőn, a művelődési házban hangzott el először – később majd nyáron, a Város Napi rendezvényen is elhangzik – a király beszéde. Idén egyébként három 11. osztályos diák pályázta meg a királyi, illetve három a királynői címet. A diákok szavazata alapján azonban a versenyben végül Varga Zsombor és Fodermayer Anna (mindketten 11/a osztályból) nyertek, övék lett a megtiszteltetés.

A frissen megválasztott királyi pár ugyancsak ezen a napon fogadták az osztályok hódolatát, amely az elmúlt évekhez hasonlóan természetesen bővelkedett humorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában