Jégkrémes akció

2022.05.26. 19:15

Világrekordra hajt a Rotary Klub

A Rotary Szolnok-Tisza Klub tagja, Valló Tamás volt az ötletgazdája annak, hogy gyermeknap alkalmából országos jégkrém akciót szerveztek a klub tagjai.

S. B. M.

A Baka iskola diákjainak is jól esett a hűsítő jégkrém (Fotó: Makovics K.)

A céljuk az volt, hogy Guinness-rekordot állítsanak fel az egy időben elfogyasztott jégkrém tekintetében. A szekszárdiak elsőként csatlakoztak a rekordkísérlethez és összesen mintegy huszonöt másik klub is beszállt a szervezésbe.

Németh Gyula, a Rotary Club Szekszárd elnöke megkeresésünkre elmondta, csütörtök délután a tervek szerint összesen ezerhúsz jégrém talált gazdára tíz iskolában, valamint a Szekszárdi Gyermekotthonban. Magyarországon összesen mintegy harmincezer nebuló örülhetett a hűs finomságnak, melynek elfogyasztását videófelvételekkel és jegyzőkönyvvel kell tudni igazolni. Az elkészült dokumentációkat a Guinness központi irodájának kell elküldeni és a hitelesítést követően jó eséllyel sikerül felállítani egy világrekordot. 

A Guinness rekordkísérlet miatt dokumentálni kellett az akciót (Fotó: Makovics Kornél)

A szervezők a jégkrémek szállítása mellett egyeztettek az iskolákkal és kérték az intézményeket, segítsék a munkájukat azzal, hogy a gyermekek egyszerre kezdhessék meg a jégkrémet elfogyasztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában