Vadak

2022.11.14. 10:49

Szarvasrudlit videózott olvasónk Paks és Cseresznyés között

Kisebb szarvasrudlit sikerült videófelvételen megörökítenie olvasónknak vasárnap este Paks és Cseresznyés között. Az utóbbi időkben megélénkült a vadak mozgása, így érdemes fokozott figyelemmel közlekedni.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: FJAH

A paksi Vida Tünde portálunknak elmondta, a felvételt este kilenc óra előtt nem sokkal készítette Paks és Cseresznyés között, egészen közel a lakóházakhoz. Hozzátette, barátai figyelmeztették, hogy sok az őz a környéken, amit egyébként maga is tapasztalt már. Azonban egy szarvasrudlira ő sem számított. Egy bika és rengeteg tehén, összesen több mint húsz szarvas kelt át az úton. Ezt követően szinte lépésben haladt Paksig, melynek határában két őzet is látott – mondta el. 

Mint azt kiemelte, mivel,  rendszeresen lovagol a környéken, így maga is gyakran találkozik vadakkal, melyek mozgása észrevétele szerint megélénkült az elmúlt napokban, hetekben. 

Érdemes tehát fokozott figyelemmel közlekedniük a járművezetőknek. Mint azt megírtuk, a legutóbb éppen tegnap történt vadelütéses baleset Tolnában. Egy járművezető közlekedett az általa vezetett kocsival a 6-os főúton, Tolna térségében, amikor egy őz féktávolságon belül az autója elé ugrott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában