TV-ajánló

2023.03.30. 11:24

Azokra hallgass, akik szeretnek

A doboz egy 2009-ben bemutatott amerikai pszichológiai thriller, amelyet Richard Kelly írt és rendezett.

B. M.

Cameron Diaz, a film főszereplője

Forrás: Shutterstock

A főszereplők Cameron Diaz és James Marsden színészek, akik a történetben házaspárt alakítanak, méghozzá Normát és Arthurt, az irodalom-tanárnőt és az Amerikai Űrkutatási Hivatal mérnökét. Norma kapzsi nő, míg Arthur erkölcsös. Egyik nap titokzatos fadobozt kapnak egy titokzatos férfitól (akit Frank Langella alakít). A férfi egymillió dollárt ajánl fel a számukra, ha megnyomják a doboz tetején lévő kupolába zárt gombot. Tudniuk kell, hogy gomb megnyomása milyen következményekkel jár: egy ember, akit nem ismernek, meghal. 

A történet a múlt század hetvenes éveiben játszódik, a középosztálybeli átlagos életet mutatja be. A film női főszereplőjét alakító Cameron Diaz amerikai színésznő vígjátékokban és romantikus filmekben játszott szerepeinek köszönhetően szexszimbólummá vált az amerikai filmtörténelemben. James Paul Mardsen, a másik főszerepet alakító színész is amerikai, a színészszakmája mellett énekesként, modellként és szinkronszínészként is jegyzik. A történet eredetileg Richard Matheson Button, Button című novellájaként jelent meg 1970-ben. A történet lényege: ne hagyd hogy a pénz kihozza belőled a legrosszabbat. Hallgass az emberekre, akik szeretnek téged. 

A doboz, Filmcafe, 12.20 

 

Címkék#tv-ajánló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában