Teol.hu podcast

2023.04.13. 08:30

Tizedszer forgatnak a Földért - Kindl Gábor fesztiváligazgató

A Forgass a Földrért! filmkészítő világjáték ötletgazdája, fesztiváligazgatója, Kindl Gábor járt (ismét) a Teol.hu podcast stúdiójában, ahol Finta Viktor kérdezte az április 15-én rajtoló idei versenyről.

TEOL

Szombaton délelőtt tíz órakor ismét eldördül a képzeletbeli startpisztoly és kezdetét veszi az immár tizedik, s így jubileumi Forgass a Földért! filmkészítő maraton.

A Teol.hu podcast csatornájának legújabb adásában Finta Viktor, a Tolnai Népújság és a Teol.hu főszerkesztője kérdezte Kindl Gábort (Fotó: TEOL)

A verseny lényege, hogy a résztvevők 24 óra alatt digitális kamerával, mobiltelefonnal, vagy kameraként működő fényképezőgéppel készített egyperces filmben miként tudják megmutatni a környezetvédelemmel, környezettudatos gondolkodással, a klímaváltozással kapcsolatos gondolataikat. Az elkészített és a legnagyobb videómegosztó oldalra feltöltött rövidfilmeket a világ minden tájáról, az ottani idő szerint vasárnap 10 óráig kell beküldeni, s azokat majd nemzetközi zsűri értékeli.

A Teol.hu podcast csatornájának vendége a Forgass a Földért! (Shoot4Earth) filmkészítő maraton fesztiváligazgatója, Kindl Gábor, aki az idei, jubileumi kiírásról, de a filmmaraton múltjáról és jövőjéről, valamint a neves zsűritagok és védnökök személyéről is beszélget Finta Viktorral, a Tolnai Népújság és a Teol.hu főszerkesztőjével. Az adás az alábbi linkek valamelyikére kattintva hallgatható meg.

A Teol.hu podcast csatorna korábbi adásai pedig ide kattintva érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában