Holland nőideál

2023.07.14. 12:59

A tolerancia a modern társadalom fontos kelléke, de...

Értelmes ember nem ítéli el a melegeket, a transzneműeket. Ahogy a velünk született tehetséget nem tekinthetjük saját érdemnek, úgy a fogyatékosságot, a másságot sem saját bűnnek.

Wessely Gábor

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál nyertese, Conchita Wurst.

Forrás: Shutterstock

Ha nem a város főterén csókolódzik két ágyékkötős férfi, hanem a hálószobájában, ám legyen. A tolerancia a modern társadalom fontos kelléke. Persze vannak határai, és a közszeméremsértés e határon túl esik. Nehezen, de megemésztettük, hogy a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivált egy szakállas nő, Conchita Wurst nyerte.

Nemsokkal korábban még egy négytagú fiúbandában énekelt, aztán nemet és nevet váltott. Nagyestélyiben, műszempillásan, műkörmösen lépett fel a show-műsorban, szép hosszú hajjal, ápolt, rövid bajusszal, szakállal – és Európa rá szavazott. Most is nagy a felhördülés, merthogy a 22 éves Rikkie Valerie Kollét választották a 2023-as Miss Hollandiának – aki transznemű.

A sportban is roppant zavaró, ha egy nővé operált exférfi lesz a bajnok. Senki sem zárható ki se innen, se onnan, de talán bölcs megoldás lenne külön versenyeztetni az átoperált indulókat. Alapos vizsgálatra, szemrevételezésre van szükség.

Mongóliában a helyi birkózóversenyeken kötelező a nyitott mellényke viselése. Korábban, mikor még zárt ruhában mérkőztek a hústornyok, jött egy ismeretlen a hegyeken túlról, és a legesélyesebb ellenfelét is simán földhöz vágta. Aztán kiderült, hogy nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában