Jó reggelt

2024.05.27. 10:13

Egy kis odafigyeléssel sok kellemetlenség elkerülhető lenne

A bevásárlás nem azok közé a teendők közé tartozik, amit feltétlen kedvelek, de muszáj elvégezni. A rohanás, a tömeg, a sorban állás gyakorta próbára teszik az idegeimet, főleg, ha olyan emberekkel hoz össze a sors, akik számára az alapvető viselkedési szabályok betartása nem kézenfekvő. 

Bencze Péter

Sok a lopás az üzletekben

Forrás: Fotó: MW-archívum

Fotó: Illusztráció (MW archívum)

Engem az tud igazán felbosszantani, ha elállják az utamat. A polcok között állnak meg gondolkodni, beszélgetni, vagy ott hagyják a kocsijukat barikád gyanánt. Azt viszont nehezen tolerálják, ha hozzányúlnak, félretolják kerekes drótkosarukat. Érdemes lenne ügyelni arra, hogy senki és semmi ne legyen útban. Egy kis odafigyeléssel sok bosszankodástól, felesleges konfliktustól kímélhetnénk meg egymást. Mondanom sem kell, eszmefuttatásomnak nem volt foganatja. 

Az esetből okulva már békésen tűrtem a pénztárnál előttem szöszmötölő, pénztárcájuk, bankkártyájuk után kutakodó, a sort fenntartó embertársaimat. Akkor még nem is sejtettem, hogy a kegyelemdöfés még hátravan. Az i-re a pontot az üzletből való kijutás tette fel. A kijárati ajtóban négy idősebb hölgy, a bevásárlókocsik „garázsánál” pedig két, babakocsikkal és ugrándozó gyermekekkel körülvett anyuka hányta-vetette meg a világ dolgait. 

A látványtól egy régi emlékkép sejlett fel bennem, mikor is a nénikék a templom előtt beszélték ki ügyes-bajos dolgaikat. Becsületükre legyen mondva, ők legalább nem gátoltak, tartottak fel senkit dolga elvégzésében. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában