menhely

2018.11.15. 14:00

Szalmával tömik ki az összes kutyaházat

Egy bátaszéki gazdálkodótól kapott adománynak köszönhetően nem fáznak majd az ebek a szekszárdi menhelyen.

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

A szekszárdi kutyamenhelyet még a nyáron érte a kellemes meglepetés és egyben nagy szerencse. Bátaszékről, egy gazdálkodótól érkezett a váratlan adomány egy nagy tétel szalma formájában, hogy amikor beköszönt a tél, az ott lakó kutyák közül egyik se fázhasson meg.

A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány munkatársai hamarosan kiveszik a hatalmas zsákokból az ajándékba kapott szalmát, és kitömik a kutyák lakóhelyét, azt a százharminc kennelt, amely mintegy kétszázharminc ebnek nyújt védelmet és biztonságot. A szalmázásban segítségük is lesz, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolájának egyik osztálya működik majd közre a munkában.

– A szalma kiválóan alkalmas a kutyaházak bélelésére télen. Meleget ad, az állatok imádják, ki sem jönnek belőle, van, amikor csak a fejük látszik ki, úgy befúrják magukat közé. A kenneljeik bélelése nagy feladat számunkra, hiszen az almot rendszeresen kell cserélni az állatok alatt, körülbelül kéthetente. Szerencsére van segítségünk más iskolákból, például a Kolpingból is rendszeresen számíthatunk a fiatalokra – mondta lapunknak Fiáth Szilvia, az alapítvány elnöke.

Mint ismeretes, minden szombaton nyílt nap van a menhelyen, ilyenkor lehet ismerkedni a kutyákkal, lehet sétáltani őket, és ekkor történik az örökbefogadás is. Statisztikáik alapján tavasztól nyár elejéig, illetve nyár végétől ősz végéig jellemzően sokan érkeznek megtalálni az életre szóló hűséges társukat. A téli időszakban kisebb az érdeklődés, ám egy jobb hétvégén átlagosan így is hat kutya talál új gazdára.

Felelősséggel

Az állatok ivartalanítva, kombinált oltással, veszettség elleni oltással várják új gazdáikat. Örökbefogadás esetén kizáró ok a tizennyolc év alatti életkor, vagy ha a lehetséges örökbefogadó nem rendelkezik saját ingatlannal, jövedelemmel. Az örökbefogadási szerződés aláírását komolyan kell venni, az állatot megfelelően kell tartani. – Mi a kutyákat mentjük, az ő érdekeiket képviseljük. Az állat egy érző lény, és nagyon át kell gondolni, ha az ember egy életet fogad örökbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában