elismerés

2020.09.16. 13:00

A legszebb birtok cím az övék

Venter Mariann

20200915_Szd_Vesztergombi_legszebb_birtok_KA_TN

Fotó: Kiss Albert

A Vesztergombi Pincészet nyerte el a Magyarország legszebb birtoka 2020 címet a szőlészet-borászat kategóriában. A versenyt az Agrotrend csoport hirdeti meg minden évben, fővédnöke Jakab István, a Magosz elnöke, az Országgyűlés alelnöke. Mint a kiírásban szerepel, azokat az agrárgazdaságokat keresik, amelyeket egyszerre jellemez szépség, technikai fejlettség, innováció, hagyományőrzés és praktikum.

– Jelölés alapján kerültünk be a versenybe, amelynek során kiszállt a birtokra a döntőbizottság, és szigorú szempontok alapján pontozott. A cím alapján azt lehet gondolni, hogy csak a külalak számít, de nem így van, komplex elvárásoknak kellett megfelelni – mondta Vesztergombi Csaba borász, aki édesapjával, Vesztergombi Ferenccel vezeti a pincészetet.

– Szempont volt a méret és a külalak mellett például a fenntarthatóság, az innováció, az épített környezet és a hagyományok őrzése. A Vesztergombi Pincészet folyamatosan keresi az új megoldásokat, a maguknak kijelölt új utat, és ennek a címnek az elnyerése is azt bizonyítja, hogy sikerült meg is találni azt.

Borítóképünkön (balról): Vesztergombi Csaba, Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Vesztergombi Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!