mérföldkő

2021.10.28. 12:30

Növeli gyártási kapacitását a dunaföldvári Vajda-Papír

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Mérföldkőhöz érkezett a higiéniai papírtermékek piacán vezető, magyar tulajdonú Vajda-Papír Kft. gyárbővítő beruházása: elkészült az alappapírgyártó csarnok, az alappapírraktár és a cellulóz tárolási és előkészítési terület is – tájékoztatott közleményében Vajda Attila, a cég ügyvezető igazgatója.

A beruházás a terveknek megfelelően halad, így várhatóan 2022 áprilisára készül el a 16 milliárd forintból kivitelezett újabb üzemegység, és elindulhat a próbaüzem is. A fejlesztéssel háromszorosára növeli alappapírgyártási kapacitásait a Vajda-Papír. Vajda Attila kiemelte: a kapacitásbővítéssel teljessé válik a higiéniai papírtermékeket gyártó piacvezető cég alapanyag-ellátása. A beruházással hatszáz munkahelyet véd meg és ötven új munkahelyet teremt a vállalat, s ehhez a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A közlemény szerint az új üzemnek köszönhetően az innovatív termékfejlesztés és az elérhető legmodernebb, energiahatékony technológia segítségével a vállalat piacvezető pozíciója a régió még több országára kiterjedhet. Az új gépsoron készült termékeket belföldön és külföldön egyaránt értékesítik majd, a többletbevétel elérheti az évi 21 milliárd forintot. A cégcsoport összesített árbevétele idén várhatóan több mint 57,8 milliárd forint lesz.

Borítóképünk archív felvétel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!