katasztrófavédelem

2018.01.18. 08:30

Társasházak: a kéményeket sormunkában ellenőrzik

Hanol Erzsébet, illusztráció: Shutterstock

A társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben továbbra is előre elkészített ütemterv szerint hajtják végre az ellenőrzéseket a kéményseprők – tájékoztatott Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Mint mondta, a katasztrófavédelem ellátási területén, tizenhét megyében idén mintegy ötszázezer égéstermék-elvezető ellenőrzése esedékes. Az, hogy Tolna megye egyes településein mikor számíthatnak a kéményseprők érkezésére a társasházakban élők, megtudható a katasztrófavédelem honlapján keresztül, illetve a www.kemenysepres.hu oldalon is.

Itt, valamint a 1818-as ügyfélszolgálati telefonszám 9.1 menüpontját tárcsázva időpontot is foglalhatnak azok, akik egylakásos ingatlanban, jellemzően családi házban élnek. Január elseje óta ugyanis hozzájuk nem automatikusan érkeznek a kéményseprők, hanem az ingatlantulajdonosoknak kell időpontot egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen elvégezzék náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőinek, azaz kéményeinek felülvizsgálatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!