kék hírek

2020.07.31. 09:00

Fatolvajokat fogtak a szekszárdi rendőrök

Egy 63 éves tolnai férfi több köbméter – már kitermelt – fát lopott el társaival a megye különböző területein lévő erdőkből – tájékoztatta portálunkat Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

TEOL

Forrás: police.hu

Egy fakitermeléssel is foglalkozó cég munkatársa tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik a Szekszárd, Sötétvölgyben lévő erdőből július közepén több köbméternyi – már korábban kitermelt és elszállításra váró – ipari akácfát loptak el. Július 27-én újabb feljelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy szintén sötétvölgyi erdőterületről ismeretlenek ismét nagyobb mennyiségű akácfát tulajdonítottak el.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományának összehangolt munkája eredményeként július 28-án elfogtak egy 63 és egy 45 éves tolnai férfit. Az idősebb elkövetőnél tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét meg is találták a nyomozók. Az eljárás során kiderült, hogy a 63 éves férfi nemcsak Sötétvölgyben, hanem Tolna megye több pontján is lopott fát.

Fotó: police.hu

A két tolvajt eddig háromrendbeli folytatólagosan elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az idősebb férfit, aki nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Őt a Szekszárdi Járásbíróság július 30-án, azaz tegnap letartóztatásba helyezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában